tom van grieken 1De rood-groene journalisten die zowel in ons land als in Duitsland de redacties bevolken zijn erg verontwaardigd over de term ‘leugenmedia’, die in Duitsland massaal opgeld maakt.  De mensen geven daarmee aan, dat ze het hartsgrondig beu zijn dat de leugenmedia linkse politici en ‘opiniemakers’ steevast op een verhoogje plaatsen (denk bv. aan een wekelijkse column voor terroristenvriend Abu Jahjah in De Standaard), maar rechtse politici en mensen met rechtse meningen steeds negeren, doodzwijgen of in een slecht daglicht proberen te stellen.

Een truuk die daarbij vaak wordt toegepast, en die ik hier even wil onthullen en verduidelijken, is die van de ‘met opzet slechte foto’.  Ik ben geen bijzonder goede fotograaf, maar ik neem al eens foto’s van politieke congressen of toespraken om ze dan later te gebruiken op websites of Facebook.  Een ervaring die je daarbij al snel opdoet is deze:  Wanneer een politicus volop aan het spreken is, en men neemt 10 foto’s, dan zullen er daarvan pakweg 3 goede zijn, en 7 slechte.  Bij 3 foto’s zal de belichting goed zijn, het hand op de juiste plek, het gezicht in een normale plooi; bij 7 foto’s zal de belichting fout zijn, een hand op de verkeerde plek zweven, of de gelaatsuitdrukking van de spreker eerder een dwaze of dreigende indruk geven.  Dat is onvermijdelijk.

Een eerlijke fotograaf gooit dan de slechte foto’s weg, en gebruikt enkel de goede.  Maar de beroepsfotografen van onze media vinden dat niet nodig – wel integendeel.  Zij weten dat in onze tijd beelden ontzettend belangrijk zijn, en met beelden kan je dus politici voor een belangrijk stuk ‘framen’:  je kan hen er sympathiek, warm, volks mee laten uitzien, maar je kan hen ook dreigend, gevaarlijk, extreem laten overkomen.  En dan is de vraag: voor welke foto’s kiezen onze rood-groene journalisten massaal, wanneer ze rechts-nationalistische politici als Geert Wilders, Marine Le Pen, Filip Dewinter of anderen in beeld brengen?  Juist: de met opzet slechte foto.

Het meest recente slachtoffer is Tom Van Grieken, de nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang.  Dit is een gewone, normale foto van Tom:

tom van grieken 1

 

 

 

 

Vergelijk nu even met de foto die door Knack op zijn website gebruikt wordt na de nieuwjaarsreceptie van het VB:

tom van grieken belgaHier is de fotograaf erin geslaagd de door de rood-groene journalisten gewenste grimas te fotograferen op het gezicht van Tom, die moet illustreren hoe boos, agressief, gevaarlijk hij wel is.  En die foto wordt dus gebruikt, omdat zij in de agenda van de leugenmedia past.

Hier is een foto zoals ze gebruikt wordt op de website van Gazet van Antwerpen:

tom van grieken belga2

Hier wordt vooral gestreefd naar een belachelijkmakend effect: de politicus met tong-uit-de-mond.  Nogmaals, elke fotograaf kan van elke politicus tientallen van zulke foto’s maken – alleen worden die bij andere politici zelden of nooit gebruikt.

Maar het kan altijd nog beter, en in de techniek van de leugen en de manipulatie kan natuurlijk niemand tippen aan de linkse haatkrant De Morgen.  Die publiceert deze foto:

tom van grieken de morgen

De manipulatietechnieken zijn er hier op gericht de jonge VB-voorzitter er tegelijk dreigend én belachelijk te doen uitzien.  Daarbij worden een paar manipulaties tegelijk gebruikt:  het camerastandpunt wordt met opzet te laag genomen, waardoor het spreekgestoelte tot aan de kin lijkt te komen, en bovendien wordt de slechte foto gebruikt waarop net een vreemde gelaatsuitdrukking wordt getoond.  Bij nader inzien blijken zelfs de ogen gesloten te zijn; een foto dus die bij elke ernstige fotograaf als ‘mislukt’ wordt weggeveegd.  Ook hier wordt enkel het doel van de rood-groene leugenmedia nagestreefd, en hoegenaamd niet geprobeerd aan ernstige journalistiek te doen.  Dat zou immers met zich brengen: gewoon de beste foto gebruiken – zoals dat op alle andere nieuwjaarsrecepties van alle andere partijen wél gebeurt.

Kunt u hier iets tegen doen?  Zeker.  Geen euro meer uitgeven aan de leugenmedia.  Hen via twitter, Facebook, reactiemodules en Forums bestoken als de leugenmedia die zij zijn.  En vooral geen letter meer geloven van wat zij schrijven.  Want het gesol met foto’s van vaderlandslievende mensen is maar een héél klein onderdeeltje van hun leugenmechanismes.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

13 reacties op “Leugenpers in actie: de met opzet slechte foto van Tom Van Grieken”

 1. […] een voorbeeld, ditmaal van de VB-voorzitter Tom Van Grieken, die weliswaar aandacht kreeg tijdens de VB-nieuwjaarsreceptie, maar dan wel voorzien van niet […]

 2. wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..

 3. Zijn verboden in het wolvenhol VRT,VTM VIER ,DM HLN , DS ,ende hele santenboetiek van pers op het Pallieterke na ,Ik kijk een goede film via streaming ,of doe andere dingen mijn leven is te kort om mij kapot te ergeren aan link gesubsidieerd gespuis zoals ene Björn Soenens en zijn slaafse inktkoelies

 4. Ik geloofde die leugenmedia toch al niet maar toch goed dat Rechts Actueel deze manipulatie voor het voetlicht brengt.

 5. De links-liberale media-maffia liegt en bedriegt 24 uur per dag (soms wel 48 uur per dag, zo goed zijn zij daarin geworden). De waarheid heeft op die media-gangsters hetzelfde effect als daglicht op een vampier of kakkerlak.

 6. BOYCOT al die politiek-correcte gazetten en weekbladen , want quasi ALLE canaille-journaille draagt “Links” We hebben één enkel objectief-correct Vlaams weekblad , op gazettepapier gedrukt met bijna niks reclame en dat al 70 jaar meedraait ZONDERS subsidies ! Lees DAT en propageer DAT !

 7. De sossenrode propaganadtoeter S.R.T. excelleert in dat soort intentionele PoCo-DESinformatie dat zij koppig “duiding”(sic) blijven MISbenoemen. Houdt uw zakken goed dicht indien er gekwaakt wordt ; “iedereen weet dat..;” want dan proberen ze er scheepsladingen DESinformatie in te kieperen !

 8. Het is al lang bekend,….. maar goed dat het nog eens benadrukt wordt!

 9. Goed gezien Rob! Het zijn de oude smerige manipulaties. Ook het stukje uit de toespraak dat men toonde in het journaal… net dat stukje, net zo geknipt… De Engelsen hebben daar een woord voor: ‘Framing’. Ik hoop dat hun karaktermoord op Tom niet lukt! Je moet trouwens de gewone Duitse pers over PEGIDA eens lezen. Amai. Vooral Der Speigel etc.

 10. Jean Marie TYTECA

  De papieren gazetten zijn wel uitstekend geschikt om hondendrollen op te nemen en in de vuilbak te gooien. Helaas moet ik ook vaststellen dat ‘t Pallieterke ook een uitsluitend NBA propaganda-krant begint te worden.

  1. Patatten schillen opvangen is ook één der weinige nuttige gebruiksdoeleinden.

 11. Het zou hilarisch belachelijk zijn ware het niet in-triest. Zelfs de maffiosi gebruiken onder mekaar dergelijke bespottingstaktieken niet. Wie er nu nog aan twijfelt dat rood synoniem van “gespuis” is, moet daarvan nu wel overtuigd zijn. Is dit politieke berichtgeving? Wat heeft het Volk aan zoiets? Op zijn Gents: “Moet er nog zand zijn?”.

 12. Heb reeds lang alle ‘gazetten’ buiten gekiepert, wegens onbetrouwbare informatie.

Trending

%d bloggers liken dit: