moord theo van goghWie dacht dat de moordpartij bij Charlie Hebdo de politiek-correcte en multiculturele mediaklasse aan het denken zou gezet hebben is er uiteraard aan voor de moeite.  Na amper een week zijn ze al helemaal terug in hun versleten denkpatronen hervallen:  het heeft helemaal niets met de islam te maken (ook al wordt er ‘allah akbar’ geroepen en geciteerd uit de Koran), er moet ‘nagedacht’ worden over de grenzen van de vrije meningsuiting (wat betekent dat islamcritici verder monddood moeten gemaakt worden om de moslims niet voor het hoofd te stoten), het ligt aan de ‘ongelijkheid’ in de banlieus (alsof dat er ook maar iets mee zou te maken hebben),…

Soms gaat een multiculturalist wel heel ver, en zegt hij het heel openlijk: eigenlijk is het afslachten van zo’n islamcriticus nog zo slecht niet.  Het is eigenlijk een soort onweertje in het multiculturele wereldje: er is wat gedonder, er gaat er eentje neer, daardoor kunnen we weer een blik multicultureel gepamper met imams en welzijnszorgers opentrekken en daarna is de sfeer véél beter – want er is weer een islamcriticus minder.

Dat is zo’n beetje wat multiculturalist Geert Mak gisteren verklaarde aan het Vlaamse Radio 1.  Zijn redenering gaat als volgt: in Nederland hadden we de moord op Theo Van Gogh, gek genoeg is er daardoor daarna een soort balans ontstaan, die moord was een enorme crisis, maar we wisten daarna dat we moesten samenblijven en daardoor was er geen wij/zij-denken meer, en: ‘Ja, het kan iets verbeteren.’

U hoort die verbijsterende uitspraak op 1 minuut 35 seconden:

 http://www.radio1.be/programmas/vandaag/geert-mak-belgië

De rood-groene journalist van de VRT gaat er uiteraard niet dieper op in, en leutert vrolijk multicultureel verder.

Op dinsdag 2 november 2004 fietste Van Gogh om half negen ‘s ochtends door de Linnaeusstraat te Amsterdam, op weg naar zijn werk. Toen hij voorbij het stadsdeelkantoor Oost/Watergraafsmeer reed, werd hij door Mohammed Bouyeri vanaf zijn fiets met een pistool onder vuur genomen. Van Gogh werd door enkele kogels getroffen. Ook twee omstanders werden geraakt. Van Gogh vluchtte naar de overkant van de weg. Ook onderweg schoot Bouyeri op Van Gogh. Die rende een of twee keer om een auto heen en zakte op het fietspad in elkaar. Hij riep nog om genade, om het niet te doen, om niet te schieten, en maakte afwerende bewegingen in de richting van de dader. Bouyeri schoot hierop van korte afstand, ongeveer een halve tot een hele meter, vijf kogels af op de liggende Van Gogh. Van Gogh werd door in totaal acht kogels getroffen. Daarna sneed Bouyeri met een groot kapmes, een zogenaamde kukri-machete, de keel van Van Gogh door. Vervolgens stak de toen 26-jarige dader het mes tot aan de ruggengraat in Van Goghs borst. Van Gogh overleed ter plekke. Met een kleiner fileermes stak Bouyeri een brief met een doodsbedreiging gericht aan Ayaan Hirsi Ali op het lichaam van Van Gogh.

Bouyeri gaf met enkele uitspraken direct inzicht in zijn motieven. Volgens twee getuigenverklaringen zou kort na zijn daad een omstander hebben gezegd: Dit kan toch niet, dit kan je toch niet maken, waarop Bouyeri antwoordde: Dat kan ik wel en dan weten jullie ook wat je te wachten staat

Maar het had, uiteraard, niets, niets maar dan ook helemaal NIETS met de islam te maken…  En het heeft dus, aldus de grote multiculturele democraat Geert Mak, ‘iets verbeterd’.  Wat fijn toch.

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Multiculturalist Geert Mak: zo’n moord kan iets verbeteren”

  1. MICHEL VAN BREMPT

    Al psychiatrie overwogen Mr. Mak?

  2. Islam lijkt wel een mentale ziekte. En multicul is al niet beter. Hun waarheid is de waarheid en wie daar niet in meegaat, gaat voor de bijl. Er staan immers een heel leger “Gutmenschen” klaar om een karrevracht uitvluchten en excuses te zoeken. Ze zijn immers allemaal druk bezig zich voor te bereiden op de “dhimmistatus” en verder als “untermenschen” te leven in Eurabia, gedomineerd door de radical Islam, of zich te bekeren tot de Islam. Radicale Islam, dat is toch hetzelfde als een moorddadige moordenaar? Een tautologie dus.

  3. De politiek-correctheid is eigenlijk een soort HIV, eens geïnfecteerd heeft de patient het DEFINITIEF zitten ; geestelijk gezondheid wordt DEFINITIEF en fataal verziekt. Het enige en ONmiskenbaar symptoon zijn de reeks koddige drogredenen die maniakaal repetitief geraaskald worden, als een zenuwtrek . De beklagenswaardige PoCo-patient lult en lalt met het meest uitgestreken pokerface gelaat ter intentionele misleiding, de dolste waanbeelden als “waarheid” en probeert die aangebrande gebakken lucht dan te versjacheren op de politiek-correcte Vogelenmarkt en elders in de met PoCo-journaille-canaille verziekte en verzeikte media. De sossenrode propagandatoeter S.R.T. prostitueert zich vaak mentaal om als hun speek- en spreekbuis misbruikt te worden ter intentionele desinformatie (“duiding” in hun PoCo-bargoens-wartaal) , wel gesubsidiëerd met ONS belastingsgeld dan nog !

  4. Die Bouyeri is toch al weer vrij dacht ik ?, of niet ? wanneer gaan wij eens een betoging houden tegen de linkse VRT ,VTM VIER en andere leugen fabrieken

    1. nou nee hoor. Bouyeri is niet vrij. Eerst zat hij in een geïsoleerde cel, maar nu kan hij misschien al de rest van de gevangenis wat gaan radicaliseren. Dat weet ik niet. Levenslange isolatie met een bidmat als celgenoot lijkt me hier toch wel aangewezen. Tenslotte is Allah overal aanwezig.

  5. Dit is dan één van de grote inspirators van vrhfstdt.

Trending

%d bloggers liken dit: