Frankrijk: Duizenden steuntweets voor islamterreur

parchOver de afgelopen zeven dagen zijn er maar liefst over de 40.000 berichten op twitter verschenen met het sleutelwoord #jesuiskouachi. Het merendeel van de personen die dit sleutelwoord gebruiken bedoelen het als steun aan de gebroeders Kouachi, de bekende volgelingen van de profeet Mohammed, die vorige week woensdag een bloedige slachting aanrichten onder de redactie van het Franse Weekblad Charlie Hebdo.

Hoewel het dus om een enorme groep mensen gaat die binnen en buiten Frankrijk geweld tegen tekenaars van spotprenten goedkeuren, is de reactie van de Franse justitie toch niet begripvol. Recent aangenomen wetgeving geeft de justitie o.a. de middelen om ook mensen te vervolgen vanwege het goedpraten van terrorisme. Dit betreft een systematische bestraffing ook gericht op individuele gevallen.

Overzichtskaart met #jesuiskouachi twitteraars;

https://twitter.com/nodesign/status/554343942968598528

Een van de eerste slachtoffers van dit beleid is de komiek en acteur Dieudonné M’bala M’bala, die via facebook liet weten zich Charlie Coulibaly te voelen, een verwijzing naar Charlie Hebdo en Ahmed Coulibaly. De laatste vermoordde in een supermarkt een viertal mensen en was onderdeel van de recente islamterreur te Parijs. De Franse politie kon er helemaal niet om lachen en rekende prompt de komiek in.

Van een duidelijk andere aard waren een aantal voorvallen, die tevens zeer zware straffen opleverden. Voor de rechtbank van Toulouse kreeg een man van 27 drie maanden gevangenisstraf omdat hij op facebook foto’s van jihadisten had geplaatst met daaronder positieve uitlatingen over de Charlie Hebdo slachting. In Cannes werd een jonge man in afwachting van zijn voorkomen voor de rechter tot en met 9 februari opgesloten omdat hij politieagent toeriep: “Zij hebben goed werk geleverd in Parijs, men moet de profeet niet beledigen, ik ga jullie neerknallen, de moslims gaan Frankrijk leegplunderen.”

Dit zijn nog maar twee voorbeelden van een hele reeks. Uit alle hoeken van de Franse maatschappij komen inmiddels geluiden van moslims die deze aanslagen een positieve actie vinden. Op talloze scholen in de buitenwijken van de grote steden, was het ook al onmogelijk om een minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van Charlie Hebdo. De 40.000+ tweets zijn dus nog maar een klein gedeelte van het verhaal.

2 comments

  1. Wie dat verbaasd doet staan, is politiek-corerct gehersenspoeld.

  2. Ook in Vlaanderen (Kortrijk) werd de minuut stilte abrupt onderbroken door ‘lieve’ Marokkaantjes.

Comments are closed.