Heren Democraten tezamen in Parijs, schuiven eigen schendingen van de ‘vrije mening’ opzij

vvmuMet verbaasde blikken zagen we gisteren de wereld’leiders’ een betoging trekken voor de bescherming van de vrijheid van meningsuiting. Dat de meeste media onbeschaamd Charlie Hebdo verdedigden, terwijl ze nooit zelf een Mohamed-cartoon zouden publiceren, was al vreemd genoeg. Maar blijkbaar kennen vele presidenten, koningen en andere veelverdieners nog minder schaamte.

De vraag die we de afgelopen dagen dikwijls mochten horen en lezen was die “waar al deze plotse Charlie’s zaten wanneer het bewuste blad een aantal jaren geleden werd aangeklaagd wegens racisme en andere non-argumenten”. Het rechtse kamp werd dan weer verweten geen recht te hebben op het tonen van de bewuste #JeSuisCharlie. En met welke reden? Wie willen wij de mond snoeren?

Maar daar gaat het blijkbaar niet om. Rechts = racisme = discriminatie = aanzetten tot haat. Punt. Geen diepgaande argumenten, geen feiten, niets. Links zegt dat het zo is en dan is het zo. Debat gesloten. Wel wel wel, daar gaan ze dan toch flagrant tegen de vrijheid van meningsuiting in zeker? Net het verkondigen van die rechtse standpunten behoort in een democratie onder de vrijheid van expressie. Of zien we dat weer verkeerd?

De verdedigers van de democratie en de vrijheid van meningsuiting... maar in eigen land kijken ze de andere kant op of leggen ze zelf journalisten het zwijgen op en criminaliseren ze rechtse partijen.
De verdedigers van de democratie en de vrijheid van meningsuiting… maar in eigen land kijken ze de andere kant op of leggen ze zelf kritische journalisten het zwijgen op en criminaliseren ze rechtse partijen.

Net daarom dat we verbaasd zijn om bijvoorbeeld de Turkse Eerste Minister op deze betoging te zien. Turkije is immers een land waar er meer journalisten dan elders in de gevangenis zitten omwille van hun ‘foute’ berichtgeving. Ook de Koning van Jordanië vond het best gezellig tijdens de optocht. De man heeft het anders wel héél moeilijk met journalisten en het vrije woord. Net als de Eerste Minister van Israël, die nu en dan journalisten (7 in 2014) een kopje kleiner laat maken omwille van hun niet politiek correcte artikeltjes.

Hollande, Merkel, Cameron, … en ongetwijfeld enkele Belgische prominenten waren uiteraard ook van de partij. Maar eens daar aanwezig vergaten ze voor de gelegenheid even de criminalisering van partijen of bewegingen zoals het Front National, het Vlaams Belang, de BNP en UKIP, Voorpost, NSV!, KVHV, Pegida en noem maar op. Allemaal partijen en groepering die de regels van de democratie wél volgen en dus pogen een andere mening te verkondigen, die daarom niet perse die van de gevestigde orde is.

Hypocrisie alom met andere woorden daar in Parijs! Voor een vollediger overzicht van de Heren Democraten klik je hier.

9 comments

 1. De geschiedenis leert ons nochtans dat links de beste is in racisme (uitroeien van volksculturen zoals vb. de Sorbische in de voormalige DDR en vele andere in de USSR), discriminatie (van gelovigen en vooral van zwakkeren: cfr. de weeshuizen in de USSR en het Roemenië van Ceaucescu) en aanzetten tot haat (verklikken van buren en familie aan KGB of Stasi), waarbij zelfs het nazisme verbleekt in het aantal doden op zijn geweten. Maar de waard vertrouwt dan ook zijn klanten zoals hij zelf is.

 2. ook in Nederland roepen de links politieke correcte om vrijheid van meningsuiting.
  maar niet voor geert wilders dan hebben die links ineens een andere mening

 3. Oeps…Klein vergissinkje wat betreft een omgekomen “journalist” in de Gaza-strook:
  http://brabosh.com/2014/12/26/pqpct-zse/
  Voor de anderen weet iedereen dat Hamas oorlogsmisdaden begaat, door vanuit manifeste burgerplaatsen (schoolspeelplaats, hospitaaldak, bewoond flatgebouw, enz) raketten af te schieten op Israël. Dat er tijdens die gevechten (namelijk wanneer het Israëlisch leger terugschiet), gewone burgers omkomen is een gevolg van de eerste misdaad, niet de oorzaak. Een oorlogsverslaggever die daarbij sneuvelt, ondervindt het ultieme risico van diens vak, ongeacht van welke gezindheid hij is.
  Wanneer Netanyahu echt zou willen om journalisten die het niet met hem eens zijn om het leven te brengen -quod non- zou hij dat heus niet op die manier doen. Want dergelijke inefficiëntie aan Joden toeschrijven is er ver over.

  bertie

 4. De hypocrietenmars.

  Niet voor ‘t vrije woord of expressie, maar voor meer tolerantie & tegen haat, want ‘t zullen wij toch weer niet geweest zijn zeker.

  1. Sonia, heeft u er al eens over nagedacht dzt de hypocrieten-marsen eigenlijk toepassingen zijn van wat de partitocraten ztoch zo graag anderen van beschuldigen: nazisme ? Ooit al eens gehoord over die ketel die de pot verweet dat hij zwart (toepasselijke kleur) was?

 5. Wie lacht er op bijgevoegde foto het hardst? Inderdaad, Mahmoud Abbas! In het geheim (?) vriend van Hamas. Klaarblijkelijk heeft ie het er niet bijzonder moeilijk mee dat iemand van zijn soort een aantal Joodse slachtofers heeft gemaakt! Of zou hij om wat Charlie Hebdo cartoons moeten lachen?

Comments are closed.