[AANSLAG PARIJS] Als wij Charlie niet zijn, wie dan wel? Enkele nabeschouwingen

kikEnige tijd geleden wist mevrouw Marie-Christine Tarareau, procureur van de Franse republiek in Dijon, te vertellen dat het scanderen van ‘Allah Akbar’ geen islamitische strijdkreet was. Ze vertelde die onzin naar aanleiding van het ‘kerstmarktincident’ in de Bourgondische hoofdstad, waarbij een islamiet opzettelijk op de menigte inreed en daarbij dertien personen zwaar verwondde.

De man, die volgens madame Tarareau een ‘oud pathologisch en psychiatrisch probleem’ vertoonde, riep ‘Allah Akbar’ om zichzelf moed (!) in te spreken. Meer moest men daar niet achter zoeken! Wat kan het leven toch simpel zijn.

Le procureur se veut formel: «Il ne s’agit absolument pas d’un acte terroriste». L’homme qui a renversé volontairement 13 personnes dimanche soir à Dijon au cri de «Allah akbar» (Dieu est grand) souffre d’une pathologie psychiatrique ancienne et lourde, a expliqué lundi Marie-Christine Tarareau au cours d’une conférence de presse. L’homme, un Français âgé de 40 ans, de père marocain et de mère algérienne, avait fait 157 passages en hôpital psychiatrique.

Hoe zou die ‘dame’ zich gisteren gevoeld hebben wanneer ze de tv-beelden bekeek? Het ritueel slachten van een politieman die gewond op de grond lag, zijn beelden die heel de wereld zijn rondgegaan en deden gruwen. Het krijsen van Allah Akbar gaf hen wellicht de nodige ‘moed’ om tot die mensonterende daden over te gaan.

Mevrouw de procureur, vertel maar eens aan de nabestaanden – die hun geliefden via de media zagen kapot maken – dat het roepen van Allah Akbar niet meer dan een onschuldig oppeppertje zou zijn. Het zijn mensen zoals u – dat ambt niet waardig – die door het pamperen van al wat volksvreemd is, de maatschappij aan de rand van de afgrond brachten. Hoeveel doden moeten er nog vallen vooraleer er een oorzakelijk verband met de islam wordt gelegd?

Bij heel dat drama heeft men het ook bijna uitsluitend over de iconen van Charlie Hebdo die het leven lieten. De politiemensen, die hetzelfde lot ondergingen, komen blijkbaar in ondergeschikte orde aan bod. Ook zij waren het kind, de man of de vader van iemand. Finaal zijn zij nog grotere slachtoffers dan de redacteuren van Charlie Hebdo. Zij waren immers geen betrokken partij.

Mei ’68 – of wat er nog van overblijft – heeft voor de leuze, ‘il est interdit d’interdire’, een zware prijs moeten betalen. Ironie van het verhaal is dat uitgerekend een links-anarchistisch blad – want dat was het – dat voor ‘open grenzen’ en multicultuur pleitte, het slachtoffer werd van zijn eigen utopisch en onwerkbaar gedachtegoed. Het paard van Troje – dat ze jaren hebben gekoesterd – is gisteren wel heel drastisch te werk gegaan.

Als het nu nog niet duidelijk is dat de islamideologie niet compatibel is met onze westerse beschaving, dan weten we het ook niet meer. Een samenleving waar mensen door het hoofd worden geschoten omdat er cartoons van een ‘profeet’ verschijnen die niet naar de zin zijn van enkele onaangepaste barbaren, is ziek, ernstig ziek.

jscm

En we zijn nog niet aan de nieuw patatjes!

Waar aanslagen er vroeger uit bestonden om, anoniem, zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken, werkt men nu gericht. Eerst waren er de moorden van Mohammed Merah in Toulouse, vervolgens de aanslag in het Joods museum van Brussel en nu dit.

Och, we maken ons geen illusies. De grote verontwaardiging zal snel wegebben en plaats maken voor de alledaagse faits divers. De Merkels en konsoorten gaan ons opnieuw met de vinger wijzen wanneer we ons kritisch tegen de islam blijven opstellen.

Erwin Verhoeven, redacteur van HLN, is er vandaag al aan begonnen: “Het succes van de intellectueel briljante maar soms ook ranzige Le Pen en zijn Front National maakte echter dat – net als in ons land door het Vlaams Blok – de problematische integratie van de moslims voor lange tijd compleet onbespreekbaar werd”. Voel je ze komen?

De dode lichamen waren nog niet koud of de Franstalige socialisten van RTBF (en anderen) wisten ons gisteren al te vertellen dat de islam het grootste slachtoffer is van die barbarij. Het RTBF journaal van 19u30 krijgt van ons de eerste prijs voor manipulatie! Voor François de Brigode, presentator van het avondjournaal, was het verband tussen de aanslag en de islam geen uitgemaakte zaak. Het was bijwijlen lachwekkend hoe het ventje de moorden in de schoenen van ‘extreemrechts’ wilde schuiven.

Herbekijk de bewuste uitzending (vanaf 24,44 en zeker 25,25): http://www.rtbf.be/video/detail_jt-19h30?id=1983526 (oordeel zelf).

Intussen geraakte bekend dat Charlie Hebdo volgende week toch een poging gaat ondernemen om opnieuw te verschijnen. We wensen ze veel succes, maar geloven er niet echt in.

En ook dat nog, de socialisten en de Groenen, organiseren zaterdag in Parijs een steunbetoging voor de slachtoffers. Daarvoor nodigden ze ook de UMP uit. Het FN – die net als het VB die gevaren voorspelden – is blijkbaar niet welkom.

Niets nieuws onder de zon.

4 comments

  1. Het was pure horror gisteren, en men kon niet genoeg toeteren dat de mensen geen angst moesten hebben, samenhorigheid en democratie galmden meermaals door de ether, ja er kon nog wel een aanslag je links of rechts komen, maar dat moest de burger er maar bijnemen, De schrik voor de opstoot van Le Pen en Wilders zaten diep, wisten die Amerikanen toch wel zeker dat die gruwels gevaarlijk waren, in Frankrijk bloedde dus hun neus. De drie terroristen zijn de voorbode van wat nog komen moet. de rode Franse parvenu liep als een ware held te voet over de straat met een leger lijfwachten rond hem, om aan de door angst doordrongen burgers te laten zien dat ze geen angst moesten hebben, terwijl een hele redactie van een blad vermoord werden, plus enkele agenten en winkelende klanten. .De aangelande moslim wereld was stil, heel stil, er was niet veel protest te horen, links en rechts een imam gewoon om dat hij niet anders kon keurde de wandaad af, . en ja ik geloof wel dat er onder deze gemeenschap ook vredelievende zielen rond lopen, maar de spotprenten tegen Mohamed zaten toch diep. De epiloog is: wat zit hier nog te broeden op aanslagen en terreur, wat loopt hier nog rond met uitkeringen waarvan ze zware wapens kunnen kopen, wanneer gaat men maatregelen treffen tegen extreem zwart geklede spoken en hoofddoeken die verplicht worden door hun extreme echtgenoten om het westen te provoceren, en volgens mij hierdoor bewijzen dat ze tegen onze westerse maatschappij zijn, want meer is het niet. wanneer houd het massaal gepamper eindelijk eens op, wanneer worden inkomers en extremen beter gescreend en sommigen als ongewenst onmiddellijk het land uitgezet. Wanneer word Europa wakker. Wanneer hersteld men de grenzen. Voor de tweede wereld oorlog losbarstte had men geen moeite om spook treinen in te leggen, en verdachten en nep verdachten zelfs persoonlijke vijanden zo uit te schakelen, waarvan sommigen zelfs vermoord werden. vandaag kan het hun geen kloten schelen dat Burgers gevaar lopen, dat moeten wij bij al de overlast en chaos er maar bijnemen. Tussen de regels door stinkt hun angst zweet voor Le Pen, Wilders , en het Vlaams belang, de recuperatie was dan ook enorm, want het ging hun niet zozeer over de wandaden waar ze toch niet tegen opgewassen zijn, maar de angst dat de Burgers nog meer naar rechts gaan overhellen. wiens voorstellen niet eens in acht genomen worden, dat is hun grootste probleem. ongeveer 17 onschuldige mensen stierven door terreur , en na een ganse dag van kat en muis spel drie terroristen. En er zijn nog veel wachtende voor hen. Arme kinderen die vandaag en gisteren geboren werden wat staat hun nog te wachten, daar lig ik van wakker, daar maak ik mij zorgen over. Want de politieke kopstukken staan gewoon machteloos tegen hun eigen culturele creatie.

  2. Mei-68 fossielen verstenen wel maar vergaan niet. De gevolgen zijn nog dagdagelijks merkbaar.

  3. Al wie de waarheid blijft ontkennen, is een medeplichtige moordenaar. Dat is de simpele waarheid. Het probleem is dat Europa vol zit met dergelijke nuttige idioten, in de media, de politiek, de politiediensten, de magistratuur, en onder al die idioten die denken dat ze alles wat een (licht)getinte medemens onderneemt, zelfs het meest afschuwelijke, moeten excuseren en goedpraten. Dat zijn geen nuttige idioten meer, dat zijn medeplichtigen aan misdaden allerhande en fier het te zijn.

Comments are closed.