Aanslag Zweedse moskee was een ‘inside job’

Eskilstuna moskeeDe brand als gevolg van een ‘aanslag’ met een brandbom op de moskee van Eskilstuna, een oostelijke wijk van Stockholm, blijkt een ‘inside job‘ te zijn geweest, zo leert ons een nader politieonderzoek. Woordvoerders van de moskee noemen het ‘een ongeluk’.

Bij de brand in de moskee van Eskilstuna raakten vijf salafisten gewond. In Eskilstuna gaat het om een Dawa-moskee. Dawa ronselt actief voor IS (Islamitische Staat). Eerder vond bij deze moskee een confrontatie plaats tussen moslims en Koerden die tegen IS demonstreerden. Deze nieuwe wending in de ‘aanslagen-theorie’ vernemen we echter niet bij de reguliere media.

Ondertussen proberen ook moslims in Nederland munt te slaan uit de aanslagen ongelukken in Zweden. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, een eenmansproject van voormalig Groen Links Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae, vraagt dan ook om extra beveiliging en natuurlijk extra geld voor de  islamitische gebouwen op Nederlands grondgebied.

sharia

En onverstoord gaat de islamisering verder. Tijdens oud- en nieuwjaar marcheerden de salafisten van de As Soennah moskee in de Schilderswijk door de buurt om ‘ongeregeldheden’ tegen te gaan. Hiervoor werden ze betaald… door de gemeente Den Haag. We verzinnen dit niet!

Opmerkelijk veel jongeren die naar Syrië gaan, komen overigens uit Den Haag. In de Haagse As-Soennah moskee zou de basis zijn gelegd voor het toenemende aantal ‘Nederlandse’ Syriëstrijders. In het verleden preekte daar de orthodoxe imam Fawaz Jneid, die met zijn haatpraat orthodoxe moslimjongeren in de stad erg boeide. Enkel de PVV in Den Haag zet kanttekeningen bij deze gang van zaken.