Vlaams Belang herhaalt N-VA-actie van 10 jaar geleden: “N-VA voerde stoer actie, maar regeert nu mee met zelfs hogere transfers!”

vbcentenHet Vlaams Belang trok vandaag naar Wallonië. Bestemming: de scheepslift van Strépy in Henegouwen. Het vervoer: bestelwagens die afgeladen vol zaten met geld. Het deed bij ons meteen een belletje rinkelen en jawel, de actie moet de N-VA wijzen op een ‘vergetelheid’ van eenzelfde actie 10 jaar geleden.

“Exact 10 jaar geleden trok Bart De Wever met bestelwagens vol (nep)geld naar dezelfde locatie om de bevolking erop te wijzen dat het maar eens genoeg moest zijn met de miljarden-transfers die ieder jaar opnieuw van Vlaanderen naar Wallonië vloeien.” De N-VA was met deze actie op slag bekend in gans het land. Vooral het Zuiden was overdonderd door de actie.

10 jaar na de terechte N-VA-actie doet het Vlaams Belang de actie over: "de N-VA is blijkbaar vergeten om hun eis tot afschaffing van de miljardentransfers kracht bij te zetten en regeert nu zonder enige vorm van Vlaams luik mee in de federale regering."
10 jaar na de terechte N-VA-actie doet het Vlaams Belang de actie over: “de N-VA is blijkbaar vergeten om hun eis tot afschaffing van de miljarden-transfers kracht bij te zetten en regeert nu zonder enige vorm van Vlaams luik mee in de federale regering.”

De Vlaamse Beweging juichte de actie toe en de groei van de status van Bart De Wever als ‘redder van Vlaanderen’ nam een vlotte start. 10 jaar later zit deze partij in zowel de federale als de Vlaamse regering, levert het de kamervoorzitter, de Minister-President van Vlaanderen en een rits aan andere ministers en staatssecretarissen.

Het probleem van de transfers is echter gebleven. Meer zelfs, vorig jaar bleek uit een onderzoek van VIVES dat de geldstroom richting Wallonië nog is toegenomen met 335 miljoen euro per jaar. Zo komen de transfers uit op een jaarlijkse slordige 16 miljard euro. 16.000.000.000! Als je bedenkt wat zoveel geld zou betekenen voor Vlaanderen, word je niet goed. Maar wij zullen wel meer afdragen, langer werken en de broeksriem aantrekken.

vbcenten2

Vlaams Belang: “De stelling dat de prioriteit dient te liggen bij het sociaaleconomische en niet bij het communautaire gaat aan de miljardenoverdracht kennelijk voorbij. Nochtans zou Vlaanderen met die centen zijn loonkosthandicap kunnen wegwerken, zijn competitiviteit versterken en onze sociale verworvenheden behouden.”

Een mooie actie van het Vlaams Belang, waaruit blijkt dat de ‘jonge garde’ de juiste thema’s op de kaart zet en de daad bij het woord voert! Proficiat!

3 comments

  1. Het is nu eenmaal een ziekte bij de meeste politici die zich als Nationalist Outen, in hun belabberde jaren dweilen ze de Vlaamse verenigingen af, van VNJ tot sint maartenfonds, Borms herdenking, ik heb sommigen mee Duitse liederen horen zingen op het sint maartenfonds, het was zelfs aandoenlijk om hun bezig te horen, vroeger waren hun koppen zelfs te zien in de “ODAL”. de walen zijn foei, leeggangers, hangmat liggers, En plots worden ze dan door hun lafheid beloond door de goedgelovige Vlamingen, met een minister post, zweren trouw aan de koning en aan België, tja ze worden eens goed door de mangel gehaald door de Waalse PS toverkol en zitten er gelijk een geslagen hond bij, nog te laf om te zeggen ‘SO watt’. en dan komt het, in plaats van de transfers terug te dringen zoals ze in hun stunt beloofde, schudden ze nog liever de Vlamingen hun zakken leeg. En tegen het belang wil ik het volgende zeggen, het is gemakkelijk deze stunt te herhalen wetende dat ge nooit of te nimmer, en zo lang dit vervloekte regiem zal bestaan, in een regering zult zitten, en zou het toch zo zijn, ach de smeer is zo verleidelijk dat ik wel eens zou willen zien hoe uw kopstukken zouden reageren op de transfers. Ik heb door mijn gezonde jaren heen op elke meting geweest, en dit sinds de jaren vijftig heb ze vaak meegemaakt , van geef ons wapens tot de roep om Vlaamse onafhankelijkheid. Vele van hen wentelen zich nu in de floeren zetels van de parlementen en werken samen met de eeuwige anti Vlaamse partijen. En zij die het echt meenden, werden verguist vaak door hun eigen achterban, kijk maar eens b.v. naar het verschil in status tussen Erikson en bende leider Happart.de ene ging de gevangenis in, de andere zat in het parlement en verliet deze met een gouden handdruk.

  2. ALLERhoogste tijd om de kraan der enkel-richting-pseudo-solidariteit naar Walonistan en Bruxelistan na eeuwen eens en voor altijd DICHT te draaien. Laat ze hun eigen boontjes doppen of verrekken !

Comments are closed.