ritueel slachtenIn 2014 werd in Vlaanderen ter gelegenheid van het islamitische Offerfeest een recordaantal van 35.973 schapen barbaars zonder verdoving geslacht. 9.044 schapen werden geslacht in een slachthuis en 26.929 op een zogenaamde “tijdelijke slachtvloer”. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang). Ter vergelijking: in 2013 werden er 30.761 schapen geslacht, waarvan 22.837 op tijdelijke slachtvloeren en 7.924 in slachthuizen. Allicht gebeurden deze slachtingen allen zonder voorafgaandelijke verdoving. De minister stelt in zijn antwoord namelijk: “Bij mijn weten werden er geen verdoofde slachtingen uitgevoerd.”

In totaal werd in Vlaanderen de barbarij uitgevoerd op 59 tijdelijke slachtvloeren en in 16 slachthuizen.  Per provincie uitgesplitst werden volgende aantallen schapen geslacht:

Vlaams-Brabant: 13.709 schapen (4.559 in een slachthuis en 9.150 op een tijdelijke slachtvloer)

Antwerpen: 9.246 schapen (3010 in een slachthuis en 6.236 op een tijdelijke slachtvloer)

Oost-Vlaanderen: 6.855 schapen (allen op een tijdelijke slachtvloer)


Limburg: 3666 schapen (40 in een slachthuis en 3.626 op een tijdelijke slachtvloer)


West-Vlaanderen: 2.497 (1.435 in een slachthuis en 1.062 op een tijdelijke slachtvloer)

Chris Janssens reageert op de cijfers: “Het Vlaams Belang ijvert – jammer genoeg als enige Vlaamse partij – voor een algemeen verbod op de onverdoofde slacht van dieren. De uitzondering in de dierenwelzijnswetgeving die het onverdoofd doden van dieren toelaat in het geval van religieuze slachtingen moet geschrapt worden. Onze principes inzake dierenwelzijn moeten door iedereen gerespecteerd en nageleefd worden, ook door moslims. Vlaanderen moet het voorbeeld volgen van IJsland, Letland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland, waar de onverdoofde slacht verboden is.”  N-VA-minister Ben Weyts heeft correct aangekondigd dat hij het slachten zonder verdoving wil verbieden, maar de moslims hebben daartegen uiteraard al moord en brand geschreeuwd.  Wordt vervolgd!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Schapenholocaust 2014: 35.000 dieren barbaars zonder verdoving gekeeld”

  1. Zowel halal als kosher slachtwijze zijn erg wreed, dat kan niet politiek-correct ontkend worden.

Trending

%d bloggers liken dit: