PEGIDA en Ed de Hollander

pe3Het Nederlandse televisieprogramma Eenvandaag is naar Duitsland getrokken voor de islamkritische en anti-immigratie beweging PEGIDA, dat staat voor ‘Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes’. Een opvallend gegeven; dat één van de vaak uitgenodigde sprekers een Nederlander is, die door de Duitse pers als ´Ed de Hollander´ is omgedoopt. Hoewel hij niet in de organisatie zit, wordt hij voor elke demonstratie weer gevraagd om te spreken.

Volgens het televisieprogramma is PEGIDA aan een opmars bezig. Op het moment dat de filmploeg aanwezig was, enkele dagen terug op 22 december, hielden ze een grote demonstratie in Dresden. PEGIDA heeft in Duitsland in korte tijd veel aanhang gekregen, dat blijkt uit de hoge opkomst op de demonstraties. Wat natuurlijk gewoon een klassieke manier is voor de bevolking om onvrede over het huidige beleid te uitten, maar valt op omdat niet eerder zoveel mensen de straat op gingen wanneer het thema´s betreft als immigratie en islam.

EenVandaag maakte dus een reportage vanuit Dresden, na eerder als eens specifiek over PEGIDA beweging te hebben bericht.

One comment

  1. Natuurlijk reeds een operatie “beschadiging” in gang gezet ook in de “Vlaamse” media, dat het voor een groot gedeelte om voetbal hooligans zou gaan. Als diezelfde hooligans bij de verkiezingen op een van de roodgroene Europa aanbidders stemmen is er geen vuiltje aan de lucht. Maar nu wordt dat voorgesteld als een gevaarlijk fenomeen. Ongebreidelde immigratie, vooral vanuit Afrika, en van Islamieten in het bijzonder, dat is het grote probleem, maar daar willen de politieke dwarskoppen niet van weten. Europa moet en zal overspoeld worden door dat stelletje halsafsnijders en koppensnellers en moordenaars van onschuldigen en vrouwenverkrachters enz… En nu beginnen ze in Frankrijk ook al voetgangers aan te rijden met hun auto. Wanneer zullen de Europeanen eindelijk reageren? Er zijn genoeg anti Europese en anti immigratie partijen, maar de meesten zijn ziende blind en stommer dan het achterwerk van een doorsnee varken en bang van hun eigen schaduw.

Comments are closed.