Opnieuw massabetoging in Dresden tegen islamisering

Zouden neo-nazi's een hakenkruis in de vuilbak kieperen?
Zouden neo-nazi’s een hakenkruis in de vuilbak kieperen?

Maandagavond hebben opnieuw tienduizenden Duitsers betoogd in Dresden met PEGIDA tegen islamisering en de asiel-invasie.  Hun aantal blijft toenemen, en zou nu de 20.000 benaderen.  De golven van gescandeerde vrijheidsslogans die dat oplevert zijn indrukwekkend.  Of en hoe lang de betogingen nog zullen blijven doorgaan is onduidelijk, want het hysterische gehuil van regering, pers en links blijft toenemen.  De pers, door de manifestanten terecht aangeduid als ‘Lügenpresse’ of leugenpers, blijft herhalen dat het om ‘neonazis’ gaat – wat onzin is.  Deze keer zongen de betogers massaal… kerstliederen, wat de bewering dat het om ‘neonazis’ zou gaan natuurlijk stevig belachelijk maakt.

Tegenbetogers worden met belastinggeld betaald om deel te nemen aan de linkse tegenbetoging, die voorlopig slechts enkele duizenden kan aantrekken, maar de druk van het regime groeit:  de oproepen om de politie in te zetten tegen de PEDIGA-betogers zijn niet uit de lucht.  De manifestaties worden alleszins verdergezet, want ook maandag weerklonk massaal de kreet ‘wir komen wieder’ – wij komen terug.

Zowat de enige neutrale en objectieve beelden van de betogingen zijn terug te vinden bij… Russia Today, de enige internationale zender die niet tot de leugenpers behoort.