Spontaan burgerinitiatief ‘Hart Boven Hard’ is goed georganiseerd vehikel van ABVV en ACV

HartbovenHard‘Hart Boven Hard’, zo heet de ‘spontane’ actie tegen de regeringsbesparingen. Zelf noemen ze zich een burgerinitiatief, wat doet vermoeden dat sinds de bekendmaking van het regeringsbeleid spontaan verontwaardigde, gewone mensen op het idee kwamen om zich te verzetten tegen het regeerakkoord. Niet dus.

Een beetje onderzoekswerk toont namelijk aan dat enerzijds de actie Hart Boven Hard een initiatief is van de vakbonden en een aantal linkse bekende organisaties en anderzijds dat de actie al op poten stond nog voor de verkiezingen hadden plaatsgevonden…

Wie registreerde de domeinnaam ‘hartbovenhard.be’? Dat was ‘Samen vzw’. En wie zitten er dan gezellig samen in deze vzw? Onder andere het ACV en de ABVV. Toevallig de twee grootste vakbonden van het land, die al enkele maanden het land op hun kop zetten.

Deze domeinnaam werd dus niet enkel aangemaakt in opdracht van de grote vakbonden, maar de datum van de registratie doet vermoeden dat de vakbonden al wisten hoe laat het ging zijn na de jongste verkiezingen. De domeinnaam van de webstek hartbovenhard.be werd aangevraagd op 28 maart 2014. De verkiezingen vonden plaat op 25 mei, twee volle maanden later dus.

Komt daar nog bij dat het adres van de ‘domeinnaamhouder’, die handelt uit naam van Samen vzw, toevallig hetzelfde adres is als het ACW. En dan komen beweren dat de burgers zich spontaan uit onvrede verenigen rond het thema Hart Boven Hard. Goed gelachen!

Van een 'spontane burgerbeweging' is hoegenaamd geen sprake. Hart Boven Hard is een initiatief van de twee grootste vakbonden van het land.
Van een ‘spontane burgerbeweging’ is hoegenaamd geen sprake. Hart Boven Hard is een initiatief van de twee grootste vakbonden van het land.

One comment

  1. Hiermee is tevens het politiek-correcte neologisme “HARDT” geboren, uitermate geschikt voor toekomstige electorale PoCo-propaganda . Ik ben benieuwd wanneer de “duiders”(sic) van de sossenrode propagandatoeter S.R.T. dat per “duiding”(sic) gaat beginnen uitbazuinen.

Comments are closed.