Leugenachtig ‘neger-in-krijt-op-gevel’-incident nog eens bovengehaald op Terzake

eindterz2Het VRT-programma Terzake brengt dezer dagen een reeks ‘eindejaarsgesprekken’. Naast een aantal interessante personages krijgen we misschien wel hét verzinsel van het afgelopen jaar door onze strot geduwd, namelijk het incident met het ‘krijtje’ waarbij de vrouw van VRT-journalist Peter Verlinden ‘slachtoffer werd van racisme’.

Laten we even terugkijken naar de vooravond van afgelopen zomer. Op de webstek van Deredactie verscheen plots een blogbericht van mijnheer Verlinden. Op de gevel van zijn huis zou graffiti zijn aangebracht. Racistische graffiti dan nog wel en zoals iedereen weet wordt racisme in dit land hoger geklasseerd op de criminele schaal dan moord of kindermisbruik.

Het blogbericht werd opgepikt door zowat alle media, waarbij ze over elkaars voeten vielen om het meest verontwaardigde artikel hierover neer te pennen. Het leek wel of er een meterslange in dikke verf aangebrachte racistische boodschap was aangebracht op de gevel van de journalist. Maar wat bleek? Het ging om een – reeds afgewassen – boodschap in krijt.

De boodschap in kwestie bleek ‘neger’ te zijn. Dat sloeg vanzelfsprekend niet op Peter Verlinden zélf, die de pech heeft om in een blanke huid geboren te zijn. Neen, Verlinden zijn vrouw is een Afrikaanse en zij kreeg dus te maken met een onoverkomelijk feit. De maatschappij was hier uiteraard schuldig aan en elke Vlaming moest zich schamen voor dit incident. Dat was althans de teneur die opgehangen werd.

Enkele interessante gesprekken op Terzake om het jaar af te sluiten. Slechts één gesprek valt lelijk uit de toon...
Enkele interessante gesprekken op Terzake om het jaar af te sluiten. Slechts één gesprek valt lelijk uit de toon…

Maar ondanks het feit dat er nooit een dader werd gevonden, er nooit duidelijke foto’s van de ‘graffiti’ werden getoond en het dus helemaal niet zeker is of het om een schreeuw om aandacht ging, dan wel een echte daad van ‘racisme’, krijgen we opnieuw het hele schimmige verhaal via Terzake te horen. Marie Bamutese wordt aangekondigd als ‘slachtoffer van racisme’.

Het is alvast één ‘eindejaarsgesprek’ dat we zullen overslaan.

6 comments

  1. zou het niet kunnen dat die riool journalist het er zelf opgeschreven heeft met in zijn achterhoofd hoe geraak ik in de belangstelling , een echte linkse (met de nadruk op links) racist zou een pot teer gebruiken , zou ze zich zelf niet beplast hebben terwijl ze droomde in de armen van een skinhead , het is allemaal zoals ge het wil bezien. Is het dat zot wijf van de groenen dat Bart de Wever bepotelde in dat zielig kwisje op de BRT?? of ben ik abuis.

  2. Ik heb hier juist met sossenrood krijt IN HET GROOT op mijn gevel gescheven ; “Vuile rechtse ,racistische, fascistische, discriminerende, pedofiele, verkankerde zwartzak”. Nu kan ik dat gaan aangeven bij de flikken middels een “klacht tegenover onbekenden” en “laster en eerroof” tegenover Linksen. Maar de sossenrode propagandatoeter S.R.T. zal ik niet voor mijn karreke kunnen spannen ter PoCo-propaganda “duiding”(sic) , vrees ik, ha neen vermits het om een politiek-correcte slogan gaat, brute pech !

    1. Oei, ik ben de qualificatie “nazistische” in de opsomming vergeten. Conform de sinds een decenium aan de gang zijnde excuses-voor-alles-en-nog-wat hype, biedt ik dan ook nederig mijn welgemeende aangebrande gebakken-lucht excuses aan voor deze uiting van grensverleggend-lichtzinnige vergetelheid. Ik ben immers tot het verbijsterend politiek-correct inzicht gekomen dat “nazistisch” milioenen keer erger is dan “stalinistisch” plus “maoistisch” plus “sadistisch”, plus “communistisch” plus “masochistisch” plus “anarchistisch” plus “necrofielistisch” opgeteld , zoals elke politiek-correct rechtgeaarde wel degelijk beseft. Elke PoCo-propaganda gazetteke zal dat trouwens volmondig kunnen beamen !

  3. oei ‘t is toch weer niet van dat er staat nochtans een goed weerwoord op mijn tijdlijn Is nog steeds na te kijken

  4. Maar daarmee is de kous niet af in de zaak Verlinden. Rechts actueel vergeet te melden dat Knack op 26 november 2014 een interview toestaat aan de Vlaamse schrijver Paul Claes. Hij is bij het brede publiek nauwelijks bekend, en zo wordt hij in Knack ook opgevoerd.De laatste vraag van het wel hele interview is zeer relevant voor onze context. Knack” U geeft wel de indruk dat u zich voortdurend zit te ergeren.”. Claes :”Ik erger mij vaak, maar niet voortdurend. (lacht) Mijn voordeel is dat ik een goed geheugen heb. Toen VRT-journalist Peter Verlinden in het nieuws kwam omdat iemand ‘negers’ op zijn gevel had geschilderd, schreeuwden alle media moord en brand over het racisme. Maar ik herinnerde mij dat Verlinden ooit in het studentenblad Veto heeft gezegd dat de Congolezen maar aan drie dingen denken : eten, drinken en seks. Wie is dan eigenlijk de racist, vraag ik mij af.”

    Hoe zit dat, Verlinden? Waar of niet? Congolezen alleen maar goed voor eten, drinken en seks? Huh?

Comments are closed.