ElzasAfgelopen zaterdag gingen te Straatsburg duizenden Elzassers de straat op tegen de recent ingevoerde kaart van dertien regionen die is aangenomen door het Parlement van Frankrijk, onder toezicht van de regering Hollande. Waar o.a. de Elzas in een veel grotere regio wordt ondergebracht, men voegt de Elzas samen met Lorraine en Champagne-Ardenne, deze regio zal dan de naam Alsace-Lorraine krijgen. De manifestatie werd georganiseerd vanuit enkele burgemeesters en ongebonden Elzassers, die tegen deze plannen van de Franse regering zijn én voor een referendum voor de Elzas.

Mede dankzij de sociale media zijn er toch wel behoorlijke aantallen betogers op komen dragen die zich op de zaterdagmiddag kwamen uitspreken en zich in klassieke Elzasser kledij tooiden en de vlaggen meebrachten. Onder de demonstranten waren ook bekende nationalisten en hun organisaties aanwezig, waaronder GUD Alsace en Alsace D’Abord. Met daarnaast nog talloze losse (internet-)groepen en vooral veel gewone Elzassers.

De betogers liepen van de Place de Bordeaux richting het Europees Parlement en weer terug. Bij het EU-gebouw werd aan het UMP-parlementslid voor de Elzas Anne Sander, een lijst met 15.000 handtekeningen aangeboden van mensen die willen dat deze plannen van de Franse regering alsnog worden teruggedraaid. Tijdens de manifestatie werden leuzen geroepen als; Hollande aftreden! en Elzas vrij!

Bekijk de foto’s hier.

Of de bewegende sfeerbeelden:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d