kerststalSommige vrijzinnigen en humanisten vinden – naar eigen zeggen althans – een goed evenwicht tussen vrijheid en gelijkheid belangrijk. Ze komen eveneens op voor het recht op vrije mening (!), voor gelijkheid tussen de geslachten en voor de scheiding tussen kerk en staat. Op het eerste zicht allemaal zaken waar we achter kunnen staan.

Het volstaat om even hun websites te raadplegen om te zien dat het toch allemaal niet zo onschuldig is als ze ons willen voorhouden. Ze beweren de normen en waarden hoog in het vaandel te dragen, zonder daarvoor een god, een Allah of een Boeddha nodig te hebben. Bij nader toezien lijken ‘die’ normen en waarden wel heel sterk op de partijprogramma’s van Groen of van de PVDA, van migratie tot de vermeende klimaatopwarming. Dat is in Frankrijk natuurlijk niet anders.

Maar goed,  ze doen maar, elk diertje zijn pleziertje!

Anders wordt het wanneer ze ‘hun’ normen en waarden aan heel de samenleving willen opdringen. Of wat denkt u van het volgende: de Zwarte Pieten zijn amper vervangen door Zebrapieten of een nieuw ‘controversieel’ thema biedt zich aan: ‘de kerstkribben’. Door de pietencontroverse heeft het-weg-met-ons-clubje bloed geroken, en dat zullen we geweten hebben.

Een zekere Jean Regourd, ‘Président de la Libre pensée de Vendée’ (sic), heeft na enkele jaren ‘strijd’ zijn slag thuisgehaald….

Op 2 december besliste een rechtbank (le tribunal administratif de Nantes), op verzoek van Regourd, dat een kerstkribbe niet thuishoort in een openbaar gebouw. Doorn in het oog was het kerststalletje dat in het gebouw van ‘Le Conseil Général de Vendée’(soort provincieraad) stond opgesteld.

“Sommigen willen ons doen geloven dat zo’n stalletje de tradities van de Vendée meer in de verf zet”,  beweerde Regourd. Volgens de man is de Vendée – streek waar in 1793 een opstand van boeren, kerk, arbeiders en lagere adel tegen de Franse Revolutie ontstond – een departement als een ander. “Er zijn ook geen protestantse, islamitische of joodse rituelen in openbare gebouwen terug te vinden”, zo gaat het heerschap verder. Is de man stekeblind of wereldvreemd?

Een ander jaarlijks gebruik in de Vendée, waarbij een priester de boekentassen  van de scholieren wijdt, kan volgens dat individu ook niet door de beugel. In Vlaanderen, waar jaarlijks, boten, motoren en andere zaken gewijd worden, zou de man werk hebben.

Over positieve discriminaties te voordele van islamieten of over kopvodden hebben ze de man uiteraard  nog nooit een woord horen zeggen, of wat dacht u.

Natuurlijk – we kennen onze linkse kameraden – heeft zo’n uitspraak een sneeuwbaleffect. Het heerschap neemt ook aanstoot aan kerstkribben, elders in Frankrijk. In Béziers, waar de FN-burgemeester, Robert Ménard, zich met hand en tand verzet tegen een besluit van de prefectuur om (eigen) religieuze symbolen uit openbare gebouwen te verwijderen, is het al zover. In dat zuidelijk Frans stadje, waar veel vreemdelingen verblijven, zou de kribbe ook moeten verdwijnen.

Er loopt trouwens een petitie om de burgemeester daarin te steunen: klik hier.

Voor christenen is een kerstkribbe uiteraard een symbool dat naar de geboorte van Christus verwijst. Maar voor anderen – zelfs atheïsten – is dat een jaarlijkse traditie die zeker niet mag verdwijnen. En zo hoort het ook te zijn. De weinige tradities die stand houden, moeten we koesteren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verdwijnen kerststal in Franrijk een feit”

  1. Pure en onversneden christofobie ! Zou de antiklerikale Loge zich daarom zo islamofiel profileren ????

Trending

%d