soc1Gisteren kondigde de wereldberoemde Ierse zangeres Sinead O’Connor een nieuwe stap in haar leven aan. Ze laat haar haar niet in een vlecht groeien, ze stapt niet over naar The Cranberries of The Corrs en ze stopt ook niet met muziek maken in het algemeen. Neen haar keuze is louter politiek geïnspireerd. Sinead heeft zich namelijk aangesloten bij de Ierse nationalistische partij Sinn Féin.

De zangeres liet gisteren onderstaande tekstje op haar Facebook-pagina zetten. Om geen nuances te missen hebben we de Engelse tekst niet vertaald.

I joined Sinn Fein today.

Because resolving issue number one is the way to resolve all current issues.

Issue number one is we don’t own our country.

I might not even be the kind of person they want, because I’m gonna write here that I feel the elders of Sinn Fein are going to have to make ‘the supreme sacrifice’ and step down shortly in the same way the last Pope did.

It was the smart thing for him to do because his association in people’s minds with frightful things meant the church were losing bums on seats, if I may use a showbiz term.

And now they have barely a seat to spare.

Pure cold business.

There’d be a zillion per cent increase in membership of Sinn Fein if the leadership were handed over to those born from 1983/1985 onward and no one associated in people’s minds with frightful things.

Frightful things belong where they are now, in the past.

That increase would resolve issue number one.

Ergo all current issues would be resolved .

People are open to it now.

A brand new country.

Run by everyone of every nationality who lives in all of it.

We wisten al langer dat Sinead O’Connor een overtuigde nationalist is en dat wordt nu bevestigd door haar lidmaatschap van Sinn Féin. Deze republikeinse partij wordt geleid door onder andere voormalige IRA-activisten zoals Gerry Adams en Martin McGuinness. Deze laatste was zelfs een tijdlang Eerste Minister van Noord-Ierland en deed ooit een gooi naar het presidentschap van Ierland.

soc2In Vlaanderen, Nederland, Duitsland en nog verschillende andere landen is volksnationalisme zo goed als volledig verbonden aan de rechts-nationale beweging. In Ierland, Schotland en in enkele Latijnse regio’s ligt dat enigszins anders. Dat verklaart ook haar laatste zin in bovenstaande verklaring.

Eenieder wie ooit in een partijsecretariaat van Sinn Féin is geweest weet dat deze partij niet enkel opkijkt naar een Michael Collins, of een Éamon de Valera, maar evenzeer naar een ‘vrijheidsstrijder’ als Nelson Mandela, een ‘volksheld’ als Che Guevara en boeken over het Marxisme worden daar niet onder, maar boven de toog verkocht.

Desalniettemin blijft de Ierse vrijheidsstrijd in de kern van de zaak nauw verbonden met de Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd en inspireert het vele volksnationalisten wereldwijd. Ierland wordt bezet door Engeland en dat moet anders. Punt. De vastberadenheid om te vechten voor een volk enerzijds en de goedlachse levenswandel en de Keltische culturele geschiedenis anderzijds laten weinig Vlaams-nationalisten onberoerd.

We sluiten af met één van haar prachtige liedjes. Niet toevallig genaamd ‘This is a Rebel Song’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: