Sint-Niklaas, 6 december. Zelden kreeg een cultureel optreden vooraf zoveel aandacht in de pers. In de stad van de Sint zou met de N-VA aan de macht de ‘kracht van verandering’ voelbaar moeten zijn. Maar het is nog steeds SP.a’er Freddy Willockx die denkt dat hij dictator is. Hij besliste dat het contract, dat Rechts Actueel sloot voor het gebruik van zaal Museumtheater, moest verbroken worden. Dat werd dan maar door N-VA-schepen Annemie Charlier uitgevoerd, op de meest stuntelige manier.

fro

Hun dictatuur werd op eis van Rechts Actueel door de rechtbank aan scherven geslagen. Contracten moeten uitgevoerd worden, aldus de rechter, en er wordt geen bewijs voorgelegd dat Rennicke een ‘nazi’ zou zijn. En dus stonden Freddy Willockx en Annemie Charlier met de billen bloot.  We maakten van de aanloop naar het proces een kleine samenvatting, die je hier kan bekijken:

Het handvol tegenbetogers met een treurig spandoek kon er niets meer aan veranderen: het werd een grandioos feestje voor de vrije meningsuiting. 120 cultuurliefhebbers zakten af naar Sint-Niklaas voor een concert van dé Duitse nationalistische bard Frank Rennicke. Er was echter nog een buitenlandse gast: de Sint. De goedheilige man kwam hen voorlezen uit zijn grote boek, waarin te lezen stond dat Freddy Willockx een stout (en bovendien lelijk) kind is. Ook Annemie Charlier vloog de zak in (symbolisch althans). De Sint had ook lekkers bij voor de brave kinderen: de sympathieke Raf Torfs van café De Klokke in Duffel, Hugo Pieters en Jan Cauwenbergh van de raad van bestuur van het Museumtheater, VB-raadslid Frans Wymeersch, en de advocaat van de overwinning: Bart Siffert.

Onder daverend applaus begon Rennicke aan zijn optreden. In het eerste deel besteedde hij aandacht aan de geschiedenis van zijn land: de vrijheidsliederen uit de Napoleontische tijd en eigen werk, waaronder het aangrijpende ‘Das mädel mit der fahne’ dat stilstaat bij de terreur waaraan de Duitse burgerbevolking in 1945 onderworpen werd bij de ‘bevrijding’.

In het tweede deel ging het er ontspannener aan toe. Rennicke bewees dat hij muzikaal open staat voor schoonheid: hij bracht het lied ‘opgestaan uit de ruïnes’, het oude volkslied van de communistische DDR, omdat de tekst ervan oproept tot Duitse eenheid – en om die reden uitgerekend in de DDR niet mocht gezongen worden, begrijpe wie kan. Afgesloten werd met een reeks volks- en heimatliedjes, waarbij luid meegezongen liederen als het Niedersachsenlied en het Westerwaldlied niet konden ontbreken. In een enthousiaste sfeer werd het optreden afgesloten; Rennicke bedankte de Vlamingen hartelijk voor hun geduld en discipline, en sprak de wens uit dat hij nog eens zou mogen terugkomen. De kans daarop lijkt ons wel bijzonder groot!

frt

Na afloop werd er door bezoekers en artiest verbroederd in de bar, waarbij de fotogelegenheid druk benut werd, en velen ook een gehandtekende plaat of CD meer naar huis namen. De sfeer was uitstekend, en de boodschap was eenduidig: zo’n concerten moeten er nog komen!

Dat is inderdaad ook de wens van Rechts Actueel, Identiteit door Muziek en Rechtse Rakkers. Er wordt nu eerst een evaluatie gemaakt van dit concert, de centjes worden geteld (met dank aan alle aanwezigen) en dan wordt bekeken welk volgende initiatief in de steigers kan gezet worden. Hoe dan ook kunnen wij nu al beloven: wij nodigen uit wie wij willen, wij gaan voor niemand opzij, en de vrije meningsuiting zal overwinnen!

Rechts Actueel, Rechtse Rakkers en Identiteit door Muziek bedanken van harte iedereen die mee van dit concert een succes maakte: alle aanwezigen, onze vrijwilligers met verschillende taken, en in het bijzonder de Voorpost-ordedienst die er ook tijdens het concert voor zorgde dat alles veilig en rustig verliep. 

Een handvol tegenstanders van de vrije meningsuiting kwamen wortel schieten aan de ingang van het Museumtheater. Overigens stellen we vast dat Duitsland niet tot 'alle landen' behoort...
Een handvol tegenstanders van de vrije meningsuiting kwamen wortel schieten aan de ingang van het Museumtheater. Overigens stellen we vast dat Duitsland niet tot ‘alle landen’ behoort…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Frank Rennicke-concert: een groot succes!”

  1. De lelijkerd van Sint – Niklaas moest dus bakzeil halen, de NVA burgemeester moest in de grond zakken van schaamte , en die gedrogeerde linkse schooiers buiten hebben veel plezier beleefd aan de koude,

  2. Dit bewijst voor de zoveelste keer dat Links wel doet alsof ze “diversiteit” verafgoden ,zolang en tot zoverre die beweerde “diversiteit”(sic) maar congrueert met hun van arrogante pretentie bolstaande, betweterige, vermeende Eigen Groot Gelijk !

  3. Ratteke Maurice

    Je kan in dat LINKSE VOLK ( ? ) hunne KOP niks meer induwen dan zagemeel en WILLO worstjes de ondergang van een rijk en vredelievend volk ten spijt van onze voorouders enkel door Linkse communisten verloederd die het niet aandurven de ware waarheid te zien of niet willen zien. Ja als je niet slimmer bent ! ! ! ! ! hier bestaan geen pillen voor om dit te verhelpen.

    Proficiat Rechts Actueel , met warme groeten, Ratteke

  4. Knaptand van Sinnekloas met de billen bloot, èèkes, maar misschien toch nog schoner dan zijne voorkant !

    1. Een beetje “respect”(sic) voor moeder’s (ALLER)mooiste ex-burgemeester des vaderlands , hahaha !

Trending

%d