Verstoorder Sinterklaasfeest organiseert een (verboden) demonstratie voor kraken in Den Haag

Aankomende zaterdag is er een demonstratie georganiseerd in Den Haag tegen de voorgenomen ontruiming van een krakersbolwerk in de haven van Scheveningen. De burgemeester heeft de voorgenomen route verboden en heeft een statische manifestatie bevolen vanwege de kans op ongeregeldheden. Bij eerdere steunacties vielen vele arrestaties. Bij de laatste ‘spontane’ demonstratie voor het behoud van De Vloek ontaarde deze in een vechtpartij met de politie. Een politieagent moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege de verwondingen. Er staat Den Haag dus iets te wachten aankomende zaterdag.

AFA leider in Gouda naast het AFA spandoek. Terwijl er gescandeerd werd: "Zwarte piet bestaat niet!"
Antifascisten-leider in Gouda naast het AFA-spandoek, terwijl er gescandeerd werd: “Zwarte piet bestaat niet!”

Dit kraakpand, De Vloek gedoopt, is een uitvalsbasis voor onder andere de Anti Fascistische Actie (AFA). Deze gewelddadige groep wordt in de gaten gehouden door de Nederlandse staatsveiligheidsdienst AIVD. Deze beschouwt de AFA als extreem-links, gewelddadig en een potentieel gevaar voor de democratische rechtsorde. AFA waarschuwt voor het, vermeende, geweld vanuit nationalistische hoek, maar paradoxaal komt dat geweld altijd uit de hoek van extreem-links. En dan met name de AFA.

Wegens de erg slechte naam bij pers, de politieke en de publieke opinie, maakt AFA tegenwoordig gebruik van gelegenheidscomités. Zo was er het comité ‘Herstel van vertrouwen‘, Samen tegen Racisme, waar 17 extreem-linkse organisaties nog niet eens 200 mensen op de been kregen, maar bijvoorbeeld ook het comité “Zwarte Piet niet“.  En via deze verwijzing vindt u de oproep voor de demonstratie van aankomende zaterdag. Als u op de verwijzingen klikt ziet u – u raadt het nooit – steeds dezelfde woordvoerder.

Dit is de man die de aanvoerdersband van AFA Den Haag heeft overgenomen van Maarten van Herpt. Dit nieuwe gezicht van AFA in Den Haag gebruikt meerdere schuilnamen, waaronder die van ‘Richard Veenstra’. Deze gebruikte hij bij de demonstratie tegen de komst van Marine Le Pen naar Nederland in 2013. Maar ook de namen ‘Kwinten Keesmaat’ en ‘Gerrit de Heus’ werden al gebruikt.

Hij heeft een verleden bij AFA, maar ook bij de zusterorganisatie KAFKA. Deze laatste legt illegale databestanden aan van al wie niet in het socialistische wereldbeeld past. We zien hem al in 2009 voor KAFKA bij een demonstratie foto’s maken voor dit archief. Als links ons verwijt een organisatie te hebben gehad als KOSMOS, dan kijkt het beter even in de spiegel. KOSMOS is opgedoekt (onder druk van het Gerecht), maar linkse gedetailleerde lijsten van nationalisten zijn nog steeds actueel.

De leiding van De Vloek had een kortgeding aangespannen en vandaag kwam de uitslag binnen: “de demonstranten moeten zich houden aan de voorgestelde route van de burgemeester.” Nieuws dat nergens bekend wordt gemaakt door de organisatoren. Een oude truc: ze houden de oorspronkelijke locatie aan om chaos te creëren bij politie en overheid. Zo deden ze dat ook bij de anti-PVV-manifestatie op 21 september 2013.

De burgemeester van Den Haag heeft restricties opgelegd aan de komende demonstratie, om ongeregeldheden in de kiem te smoren. Zo is het verboden vlaggenstokken – die als wapen gebruikt (kunnen) worden – mee te dragen, maar ook gezichtsbedekking is verboden. We zijn benieuwd hoe dit afloopt…

One comment

  1. Hoe diep kan een AFF-er vallen in de politiek-correcte afgrond der decadentie ?

Comments are closed.