REACT wint, stadsbestuur Sint-Niklaas verliest proces: Frank Rennicke mag zingen nu zaterdag

rennicke-censuur1De rechtse nieuwswebsite Rechts Actueel, Identiteit door Muziek en Rechtse Rakkers organiseren nu zaterdag 6 december in zaal Museumtheater te Sint-Niklaas om 20 uur een optreden van de Duitse nationalistische zanger Frank Rennicke.

In een vrij land zingen zangers waar en wanneer zij dat willen. In het Vlaanderen van 2014 besliste dictator Freddy Willockx van meerderheidspartij SP.a dat het optreden niet mocht doorgaan. Op zijn bevel werd het contract illegaal verbroken door het cultuurcentrum, met de N-VA in de rol van schoothondje.

Op eis van mezelf namens Rechts Actueel, en na pleidooi van onze uitstekende advocaat Bart Siffert, besliste de rechter te Dendermonde in kort geding vandaag dat de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting gewaarborgd blijft, ook in Sint-Niklaas. Het optreden mag dus zaterdagavond doorgaan. Als het stadsbestuur ook maar enige inbreuk maakt op onze contractuele rechten moet het ons een dwangsom van 20.000 euro betalen.

Daarbij werden twee hardnekkige leugens rechtgezet.  De eerste leugen is dat Rennicke ‘in 2002 zou veroordeeld zijn wegens aanzetten tot haat’.  In werkelijkheid werd Rennicke in eerste aanleg veroordeeld omdat de inhoud van een lied over de Duitsers, die verdreven werden uit het Oosten door Polen en Russen, strafbaar zou geweest zijn.  Na 8 jaar procederen werd Rennicke uiteindelijk in 2008 door het Bundesverfassungsgericht vrijgesproken;  de rechters verklaarden in hun vonnis, dat de veroordeling van Rennicke wegens de inhoud van een liedje ‘onbegrijpelijk’ was.

(https://www.bundesverfassungsgericht.de/entscheidungen/rk20080325_1bvr175303.html, nr 39. )

De tweede leugen is dat Rennicke een ‘nazi’ of ‘neonazi’ zou zijn.  De rechter in kort geding heeft daarover verklaard:

‘  Over de figuur en de ideeën van Frank rennicke wenst de rechtbank geen uitspraak te doen.  Alleszins is het niet bewezen dat Frank Rennicke een neonazi is, er neonazistische ideeën op zou nahouden of een gevaar zou betekenen voor de openbare orde.’  

Wij begroeten deze overwinning voor de vrije meningsuiting en de rechtsstaat.  Tegelijk is het een zware nederlaag voor dictator Freddy Willockx. De voorzitter van de gemeenteraad moet er zijn voor alle burgers en waken over hun rechten; door zijn politieke discriminatie tegen nationalisten heeft Freddy Willockx zichzelf onbekwaam verklaard voor de job. Wij eisen dat hij zijn conclusies trekt, en ontslag neemt als voorzitter van de gemeenteraad.

Ook de N-VA staat in haar rol van schoothondje van Willockx nu voor schut.  Wij roepen N-VA-schepen van cultuur, Annemie Charlier, op om snel de Grondwet en de Cultuurpactwet eens te lezen en het geraaskal van Willockx voortaan te klasseren op de juiste plek: in de prullenmand.

De voorverkoop via email en storting wordt stopgezet, er zijn nog enkele kaarten te krijgen aan de inkom tegen contante betaling.

Dit is een private bijeenkomst, de organisatoren weigeren aan de deur naar goeddunken.

Wil je komen, meld dit dan aub via rennickeinvlaanderen@gmail.com – wij houden u zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Links heeft een betoging tegen de vrije meningsuiting aangekondigd; wij roepen iedereen op, deze bijeenkomst van verliezers te negeren en recht naar ons overwinningsfeestje in het Museumtheater te komen!

7 comments

  1. Proficiat wie was uw raadsman? Bert Murrath vanuit Venetie

    NVDR: Meester Bart Siffert.

  2. Ja, op elk “privaat feestje” kan niet zomaar iedereen binnen en TERECHT al zullen politiek-correct geïnfecteerden weeral “discriminatie”(sic) uit hun LINKER duim zuigen…..

  3. TERECHT ! Die rechter was blijkbaar niet politiek-benoemd per rode partijkaart. Brute pech voor moeders’ ALLERmooiste ex-Burgemeerster van het land !

  4. Ge kunt het Freddy niet kwalijk nemen hij had zijnen bril misschien niet op ???????????????

Comments are closed.