chtaDe politiekcorrecte waanzin zorgt er nu al jaren voor dat nepfiguren zoals Christiane Taubira sleutelposities kunnen bekleden, moeten bekleden, zullen bekleden. Maar wie is zij eigenlijk? 

Minister van Justitie

Christiane Taubira werd op 2 februari 1952 in Cayenne (Guyana) geboren. De dame begon haar politieke loopbaan als Gyaanse indépendantiste. De goed gevulde Parijse vleespotten leken echter veel aantrekkelijker dan de strijd om een onafhankelijk Guyana. We geraken er stilaan aan gewend dat separatisten – met of zonder atomaschriftjes – het betere bochtenwerk onder de knie krijgen.

Christiane Taubira werd ‘Garde des Sceaux’ in de regering van de socialist Jean-Marc Ayrault. Garde des Sceaux (letterlijk: zegelbewaarder) is de naam die de Fransen voor hun minister van Justitie bedachten. Een indépendantiste op het departement Justitie! Het is even wennen, zeker wanneer men weet dat haar ex-man ooit als terrorist werd opgesloten. Dat ze niet op de hoogte was van zijn activiteiten is een lachertje.

Homohuwelijk

Maar goed, de eerste zwarte ‘Garde des Sceaux’ uit de Franse geschiedenis heeft sinds haar aantreden in 2012 al vele Fransen op de kast gejaagd. Het in Frankrijk zwaar gecontesteerde homohuwelijk kwam door haar tot stand. Daardoor kan ze zich amper verplaatsen. Waar ze ook verschijnt, wordt ze uitgejouwd.

Vorige zomer was er nog een incident waarbij een kleine garnaal van het Front National, een zekere Anne-Sophie Leclère uit de Franse Ardennen, haar met een aap vergeleek. Uit het protest tegen haar initiatieven groeide ook de beweging ‘La Manif pour Tous’, zinspelend op ‘Le Mariage pour Tous’ van de Holebibeweging.

Terrorisme 

Maar laat ons even in de tijd teruggaan. In de jaren ’70 en ’80 van vorige eeuw militeerde deze ‘dame’ in de afscheidingsbeweging, ‘Mouvement guyanais de décolonisation’ (MOGUYDE), gesticht door haar man Roland Delannon. Die antikolonialistische beweging was verantwoordelijk voor vele aanslagen in het overzeese Franse gebied en werd als zeer gewelddadig beschouwd.

Het Kerstcomplot – verwijzend naar geplande aanslagen op de petroleuminstallaties van Gyana – mislukte. Haar man werd desalniettemin met 12 anderen opgepakt en voor 18 maanden in de Parijse gevangenis ‘La Santé’ opgesloten. Naar eigen zeggen leefde Taubira vanaf toen in de clandestiniteit, maar verspreidde wel het separatistische propagandablad Mawina, waarvan ze hoofdredacteur was.

Politieke loopbaan

Van haar man, met wie ze vier kinderen heeft, is ze intussen ‘officieel’ gescheiden. Ze ziet hem wel nog graag, zo weet ze te vertellen. Met diezelfde man richt ze in 1993 de partij Walwari op. In datzelfde jaar schopt ze het tot parlementslid. Zeer snel gaat ze dan deel uitmaken van de kleine parlementaire groep ‘République et Liberté’. Dat parlementair groepje geeft het vertrouwen aan de centrumrechtse regering van de uitgeweken Armeen, Édouard Balladur (1993-1995). Een jaar later staat ze op de Europese lijst van Frankrijk’s grootste politieke schurk, de bedrieger Bernard Tapie.

Wanneer ook dat niet goed lukt, sluit ze aan bij de PS. Ze blijft ‘socialiste’ tot in 2001. Dan gaat ze deel uitmaken van groep RCV (PRG-MDC-Verts-PCR), een extremer links clubje.

“Amerikanen zijn racisten”

Naar aanleiding van de recente incidenten in het Amerikaanse Ferguson laat ze nu weer van zich horen. Via de sociale media stuurde ze een aantal berichten de wereld in om het racisme van de Amerikanen aan te klagen. Een minister van Justitie – laat het dan nog die van Frankrijk zijn – die de uitspraak van een democratisch samengestelde rechtbank in het buitenland veroordeelt, dat kan tellen. Occupe-toi de tes oignons, Taubira, zouden we zeggen!

Dat ze dat bovendien in het Engels deed wekte wrevel bij vele Franzosen. En intussen is de werkloosheid in Frankrijk weer gestegen, om het hoogste peil sinds de Tweede Wereldoorlog te bereiken.

Enkele tweets van deze dame:

En nog: 

Om af te sluiten nog eentje in het Frans:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Franse Minister van Justitie vindt dat Amerikaanse justitie heeft gefaald”

  1. Met welke diersoort vergeleek een zeer stoute française dit politiek-correct madammeke ook alweer ? Die française zal ongetwijfeld niks van de Sint krijgen wegens veel te stout !

  2. Politiek-correct beschouwd is wettige zelfverdediging immers “racistisch”(sic) indien een blanke van dit recht geniet en daar gebruik van maak. Objectief-correct bekenen evenwel niet, maar dat zal PoCo’s worst (geen halal) wezen.

  3. Dat komt ervan als een omhooggevallen nitwit tot de hoogste posten kan opklimmen, niet omdat ze bekwaam is, maar omdat ze zwart (?) ziet. Mr. Hollande heeft er trouwens een supertalent voor om de meest ongeschikte figuren op de meest belangrijke posten te deponeren. Hijzelf inbegrepen. Het racisme van de antiracisten begint intussen de spuigaten uit te lopen. Wanneer wordt de gewone man en vrouw deze hetze, deze haatzaaierij, dit martelarencomplex van veel gekleurde medemensen eindelijk zat? Er moet een nieuwe wet komen om iedereen die het woord “racisme” in de mond neemt een strenge straf op te leggen, en dan bedoel ik geen taakstraf.

Trending

%d bloggers liken dit: