Atoma: van non-verhaal tot nationaal schandaal

atomaDe ene hooggeplaatste politieker wil zwart geld laten verbranden dat in een kluis opgeslagen zit in zijn kabinet, andere politiekers zien elkaar in de kelders van de Belgische loges om er politieke afspraken te maken, maar de grootste crimineel bevindt zich bij de N-VA: Jan Jambon. Deze kersverse Minister van Binnenlandse Zaken heeft een Atoma-schriftje met gemaakte afspraken in zijn partijkluis zitten, net als de overige federale regeringspartijen overigens. De strop! De brandstapel!

De betaalwebstek Apache is een meester in het onthullen van non-verhalen. Eerder gingen ze met de natte vinger doorheen de geruchtenmolen rond de centjes van het Vlaams Blok/Belang. Met bedenkelijke verhalen van al even bedenkelijke bronnen meenden ze het financiële luik van die partij uit de doeken te doen. Boeiend om te lezen, maar minstens even komisch.

Het verhaal over de Atoma-schriftjes lijkt Vlaanderen in de ban te houden, althans als we de media mogen geloven. Maar is het dan zo uitzonderlijk dat partijen afspraken voor de toekomst maken? Heet dit dan een ‘geheime agenda’? We hebben uiteraard bedenkingen bij de geloofwaardigheid van zowat alle regeringspartijen én bij een (groot) deel van het regeerakkoord, maar om een drama te maken van onderlinge afspraken, die dan weer niét in het regeerakkoord staan, daar doen we niet aan mee.

Zoals in de inleiding aangegeven, is het mogelijks bijhouden van afspraken voor de toekomst klein bier vergeleken met wat de socialisten hebben uitgespookt de afgelopen decennia. Je kan de N-VA gerust een asociale partij noemen, daarvoor zijn het ook liberalen, maar wat de socialisten met ons belastinggeld hebben uitgespookt overtreft iedere verbeelding. De fraudedossiers zijn niet op twee handen te tellen en zijn minstens even asociaal te noemen. Geen enkele sukkelaar is daar beter van geworden, integendeel.

Maar goed, deze N-VA-regering zal tot het einde van haar dagen door de rode spitsroede moeten lopen en blootgesteld worden aan verdachtmakingen allerhande. Sommigen hopen (en zijn er zelfs van overtuigd) dat dit soort ‘onthullingen’ ervoor zal zorgen dat de regering snel valt, maar zegt men niet: ‘wat je niet doodt, maakt je sterker’? Los van onze ideologische bedenkingen bij de regering(en), zijn we ervan overtuigd dat de rode furie net het omgekeerde effect bereikt met haar handelen en dat de regeringspartijen er keer op keer sterker zullen uitkomen. We zullen zien.

PS.: Atoma zag het levenslicht in 1923 bij de gebroeders Andre Tomas en Andre Marti. Na de Tweede Wereldoorlog werd het sinds 1948 geproduceerd. Het kan geen toeval zijn dat Jambon koos voor dit schriftje, dat zijn ‘verfijning’ doormaakte tijdens deze ‘zwarte bladzijden’ van de geschiedenis. Het is één groot complot zeggen we u!

4 comments

  1. Google eens “atoma-schriftjes” + “Delcroix” , maar knijp je neus dicht voor de stank.

  2. Zoals ik twee jaar geleden voorspelde zal deze hutsepot vallen met nieuwe verkiezingen in het vooruitzicht. Met het nodige water in hun wijn zullen de socialisten wetens willens nieuwe verkiezingen uitlokken , samen met hun ACW-arco-broeders.

  3. Ik geloof niet veel van die komende ‘staatshervorming’: De n-va is bij de bok gezet, en zet nu op haar beurt de Vlaams nationalisten bij de bok.

  4. Een “Atoma” schriftje, wedden dat daar alle bijzonderheden in staan betreffende de sabotage van Doel IV? Weeral een dramatisch complot ontmaskerd.

Comments are closed.