rennicke-censuurZoals bekend besliste het stadsbestuur van SP.a-N-VA op bevel van Freddy Willockx om het contract, dat wij rechtsgeldig sloten met zaal Museumtheater voor een muziekconcert met de Duitse zanger Frank Rennicke, onwettig te verbreken.

Zoals aangekondigd gingen we over tot dagvaarding: vandaag vonden de pleidooien plaats in kort geding voor de Rechtbank van Dendermonde. Onze hoofdargumenten zijn:
– wij sloten een geldig contract en in een rechtsstaat behoort dat nageleefd te worden;
– wij hebben vrijheid van meningsuiting en niemand mag preventief censuur toepassen om te verhinderen dat een liedje in een culturele zaal gezongen wordt;
– Grondwet en Cultuurpactwet waarborgen dat alle ideologische strekkingen zonder discriminatie gebruik kunnen maken van een culturele zaal, betaald met belastinggeld.

De cultuur-VZW van Sint-Niklaas vond het nodig liefst drie advocaten op kosten van de Sint-Niklase belastingbetaler naar de rechtbank te sturen, maar onze advocaat, meester Bart Siffert, diende hen prima van antwoord.

De zaak werd nu door de rechter in beraad genomen en een vonnis komt er  volgende week. Volgende week weten we dus of in Sint-Niklaas de vrijheid van meningsuiting en de plicht tot het naleven van geldig gesloten contracten gehandhaafd blijft. Wij houden u op de hoogte!

Opgelet: Via internet circuleren oproepen om nu vrijdag in Sint-Niklaas op straat actie te voeren. Wij zijn iedereen dankbaar voor blijken van steun en sympathie, maar aangezien wij momenteel aan het procederen zijn, zijn wij op dit ogenblik (nog) GEEN vragende partij voor straatacties.

Wie al kaarten bestelde én betaalde wordt door ons per mail stipt op de hoogte gehouden van de situatie. Het optreden wordt NIET afgelast.

De kaartenverkoop gaat door; bestel dus via rennickeinvlaanderen@gmail.com.

Alhoewel wij veel juridisch werk zelf doen en onze advocaat aan eerlijke tarieven werkt kost een proces tegen de machtige politieke lobby van Sint-Niklaas geld. Wij hebben het op deze website nog zelden of nooit gedaan, maar deze keer hebben we onze trouwe lezers nodig. Help ons uw en onze vrijheid te verdedigen! Elke gift is welkom op rekening nummer IBAN BE32973077034202 (BIC-code ARSPBE22) met vermelding ‘proces’. Wij brengen nadien stipt verslag uit, op onze site en in alle openheid, over waaraan die centen besteed zijn. Elke euro zal een wapen zijn voor uw en onze vrijheid!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Rennicke-concert: kort geding REACT tegen cultuurVZW Sint-Niklaas, volgende week uitspraak”

  1. Voorafgaandelijke censuur is toch ongrondwettelijk ! Awel dan !

Trending

%d bloggers liken dit: