zwarte-pietDe discussie in Nederland over Zwarte Piet binnen de Sinterklaastraditie is nog altijd in volle hevigheid aan de gang. Een uitspraak van de Raad van State dat de Burgemeester van Amsterdam geen inhoudelijk oordeel hoeft te vellen draaiden een eerdere uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter terug. Afgelopen zaterdag gingen bij de intocht in Gouda gewapende Pieten mee om kinderen te beschermen tegen extreemlinkse betogers.

Ondanks enorme aandacht voor de tegenstanders van Zwarte Piet en met name voor de op emotie berustende argumenten, blijkt dat toch de overgrote meerderheid van de Nederlanders tegen elke vorm van aanpassingen aan de figuur van Zwarte Piet.

Rene van Gool, publicist en hoofdredacteur van het gerenommeerde maandblad Stamtafel Courant, reageert op de discussie over de Sinterklaasviering en de rol van Zwarte Piet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Zwarte Piet en Sinterklaas: Kinderen zijn de werkelijke slachtoffers”

  1. Willem Goossens

    Om het nog eens effe over de sint en zijn zwarte pieten te hebben, gisteren zondag 30-11-14 ging ik met mijn achterkleinkinderen naar de sint in zemst met zijn echte zwarte pieten, Het deed mij dan ook plezier toch met gemengde gevoelens dat er meer allochtonen hem stonden op te wachten dan autochtonen , dus het is maar een kleine groep fanatici die onze goede zwarte piet weg willen. en bot vangen bij heel veel nieuwe Belgen. Ook sint maarten wordt gezongen door deze groep, een moslim moeder met hoofddoek en haar kinderen die de heilige man bezingen noem ik dan verdraagzaam. het moet niet allemaal zwartgallig zijn.

  2. Ik had ook al eens gedacht, tja waar komt zwarte piet eigenlijk vandaan? en na een mailtje naar Sint-Pieter heb ik het geheim onwaard, zwarte piet is heilig verklaard samen met de sint, nadat hij door Belgische kolonisten gemarteld en verminkt werd in de Congo omdat hij niet genoeg rubber , produceerde, als beloning kreeg hij het Jobke van onze lieve heer om samen met de sint elk Jaar terug naar de aarde te keren om de kinderen blij te maken, kijk maar eens hoeveel zwarte kindjes de sint en zijn pieten staan op te wachten. Het zijn nu de nakomelingen van de sadistische Belgische kolonisten die het hards van hun kloten maken en de piet voor de tweede maal willen treffen in zijn hart willen treffen, zo kan men het ook bekijken.

  3. Ja en de helden winkeliers durven nog amper een zwarte piet in hun reclame folders zetten. ongelofelijk hoe de angst voor het links gespuis de bovenhand haalt, toch begrijpelijk als ge de beelden ziet in Brussel voor wat ze instaat zijn, Men had nooit de Rijkswacht mogen afschaffen, een robbertje met de Rijkswacht verliep door de band sportief, daar kon men opkloppen en men kreeg wat kloppen terug.

Trending

%d bloggers liken dit: