Vlaams Belang steunt maandag de havenarbeiders

hartje-dokwerkersHet Vlaams Belang steunt de acties van de dokwerkers om de wet op de havenarbeid te behouden maar vraagt om de eigendommen van anderen te respecteren.

De wet op de havenarbeid waar men aan wil morrelen is de enige garantie op sociale vrede in de Vlaamse havens en leverde ook het beste contingent havenarbeiders ter wereld op,” Dat zegt Kamerlid Jan Penris naar aanleiding van de aangekondigde acties aanstaande maandag.

Begin deze maand zagen onze havenarbeiders zich genoodzaakt om aandacht te vragen voor hun bedreigde statuut. Het Vlaams Belang blijft de Vlaamse havenarbeiders steunen. Zo stond Penris als enige op de barricaden in de Kamer nadat Europa eiste de wet te ‘hervormen’. “De klanten van de Vlaamse havens blijven bij ons komen omdat ze weten dat de sociale vrede hier heilig is en dat het werk dat onze havenarbeiders afleveren zijn prijs waard is,” reageert Penris.

Toch vraagt Penris om tijdens de acties elke vorm van geweld te vermijden: “Wij vragen onze havenarbeiders maandag respect te betonen voor de eigendom en het ondernemerschap van anderen en roepen de deelnemers op zich niet te laten verleiden door geweldplegers die de nobele zaak van onze havenarbeiders misbruiken,” aldus het Vlaams Belang-Kamerlid.

8 comments

 1. ik wil gerust de havenarbeiders steunen ,maar zijn zij het niet die verwijten sturen naar rechts bij de laatste zware schermutselingen alhoewel wij daar niets mee te maken hadden ????????

  1. Dokwerkers beschuldigden niemand. De (rode) vakbonden deden dat. Zij zijn de enige die er baat bij hebben om rechts te demoniseren.

 2. Staken OK, maar de mensen die in de chemische industrie werken tegenhouden dmv piketten aan de invalswegen van de haven vind ik iets minder OK! Recht op werken moet ook gerespecteerd worden!

 3. Die wet op de havenarbeid voorkomt dat amateuristische kloefkappers ook dokwerk zouden kunnen verrichten en zo zichzelf en ook anderen in gevaar brengen want dokwerk is gevaarlijk werk onder andere, maar niet alleen, door het hoge arbeidstempo, dat nodig is om als binnenlandse haven te kunnen blijven concurreren met een haven die pal aan zee ligt.

 4. Ik herinner mij de VB-slogan ‘Werken Baat, Staken Schaadt’

  1. Je moet natuurlijk eerst ervoor zorgen dat er werk blijft. Het is daarom dat er actie gevoerd wordt maandag.

   1. Inderdaad, staking dient om de regering of patroons eens stevig op de vingeren te tikken wanneer alle andere middelen ter dialoog uitgeput zijn en uiteraard is het de bedoeling niet om de kip die de gouden eieren legt te slachten, dan zouden werkers immers op hun eigen boterham wateren.

  2. Die slogan herinner ik mij ook, maar eveneens de slogan werk voor eigen volk eerst. Wie het dossier van de havenarbeiders goed durft bekijken weet dat het net daarom gaat. Dus, logisch dat het Vlaams Belang de eisen van de havenarbeiders steunt. (Daarom nog niet het staken aan sich, en zoals hier boven te lezen staat, zeker niet het vandalisme)

Comments are closed.