Heidens Treffen in Brabant

20141115_heidenstreffenAfgelopen zaterdag 15 november organiseerden de Groene Nationalisten, een eco-nationalistisch schrijverscollectief met eigen webstek, een ‘Heidens treffen’ in Noord-Brabant. Het programma bestond uit een tweetal sprekers die kwamen vertellen over de door hen opgedane inzichten vanuit het heidendom. Een korte wandeling door de lokale natuur bracht ons bij het zaaltje waar zo rond de vijfentwintig mensen naar deze twee uiteenzettingen kwamen luisteren.

De eerste spreker Hans van Vlierberghe heeft onderzoek gedaan in de voor-christelijke geschiedenis van de Lage landen en wist het nodige te vertellen over de oorsprong van het Runenschrift. Met een divers aantal voorbeelden kon hij Runen naar voren toveren vanuit oude objecten – op foto’s te zien – uit de lage landen. De spreker had zelf ook origineel onderzoek gedaan en wist ook het nodige te vertellen over positieve en negatieve energie en hoe men dit vroeger – en nu – kan geleiden.

De andere spreker Roger Dols had een verhandeling voorbereid hoe de heiden vandaag de dag zich kan weren in de samenleving van vandaag. Dat een heiden zichzelf sterk dient te maken, maar wel deel uitmaakt van een grote gemeenschap, zijn familie en zijn volk. Spreker wist nog te vertellen dat vanuit onderzoek naar Indo-Europese beschavingen drie verschillende, complementaire functies worden onderkend, namelijk de materiële, martiale en de sacrale functie.

Achteraf werd er nog gezellig nagepraat over heidense en andere zaken, onder het genot van een hapje en een drankje.

2 comments

  1. alle nieuws is nieuws er zijn er nog die zich aan het verleden v an ons volk interesseren maar laat dat afschuwelijke woord “leuk” weg

  2. Dit haalt de nieuwswaarde van deze stek naar beneden ! Die bende gekken een forum geven !?

Comments are closed.