ACV-ABVV starten dreigcampagne: ‘ We zullen niemand ongehinderd bedrijf laten binnenkomen’

rellen abvv betoging 06112014Zoals bekend zijn de zuilvakbonden in dit land, ABVV-ACV-ACLVB druk bezig met het voorbereiden van acties tegen de huidige regering.  Deze schatrijke bonden zijn mee verantwoordelijk voor het failliet maken van ons land en het verjagen van onze bedrijven naar het buitenland, maar nu een regering voorzichtig probeert orde op zaken te stellen, willen ze proberen hun buitensporige voorrechten te behouden.  Iedereen weet dat ze eigenlijk maar om één ding kwaad zijn: de sossen mogen niet meer meedoen.

Geen wonder dus dat de gewone Vlaamse werknemer weinig zin heeft om aan hun dwaze acties deel te nemen.  De bonden voelen dat ook, en dus gaan ze over tot geweld, terreur en intimidatie om hun doel te bereiken.  Een eerste keer werd dat gedemonstreerd op 6 november in Brussel, waar honderden ABVV-relschoppers samen met extreem-links meer dan honderd politiemensen verwondden en de auto’s van gewone werknemers in brand staken.

Onder druk van de massale verontwaardiging lieten de bonden nadien schoorvoetend weten dat ze dat geweld veroordeelden, maar dat is maar schijn.  De terreur en intimidatie gaan ongehinderd door, en daarvoor wordt het geweld van 6 november nu zelfs onbeschaamd als drukkingsmiddel gebruikt.  Aan het bedrijf DAF trucks Vlaanderen in Oevel werd zopas een pamflet uitgedeeld door ABVV en ACV, waarin de werknemers duidelijk bedreigd worden om deel te nemen aan een actiedag op 24 november en waarbij intimiderend verwezen wordt naar het geweld van 6 november.

‘ De actiedag van 6 november heeft aangetoond dat er heel wat ongenoegen is’, zo klinkt het.  Gevolgd door een bedreiging voor 24 november: ‘Beide vakbonden zullen piket staan aan de poort.  Wij zullen niemand ongehinderd laten binnenkomen.   Stakingbrekers zullen onaangenaam verrast worden!’

Daarmee is ook nog eens geïllustreerd dat de vakbonden hoegenaamd niet opkomen voor de kleine man, want die kleine man wil in alle vrijheid zélf kunnen beslissen wat hij doet: staken, of werken.  Het is niet aan een vakbond om dat voor iemand anders te beslissen.  En al zeker niet om dat te doen met intimidatie en dreigementen.

acv-intimidatie-daf abvv-intimidatie-daf

10 comments

  1. Hoeveel idiote Vlamingen die op de NVA gestemd hebben zullen morgen het hards van hun oren maken, stap uit de vakbonden zo krimpen ze, of wees een trouwe vakbond militant, en dan kan je niks zoeken bij de NVA of Vlaams belang. en is er schade laat de vakbonden er voor opdraaien, steek de verantwoordelijken in den bak, maar rechts durft links amper in de ogen kijken. laat staan met harde hand optreden tegen rode extremisten.

  2. @mario zoude niet beter eens bij u eigen vakbonden het geld gaan rapen, want de werkgever heeft het ook niet meer hoor, geen werkgevers is geen werknemer he ! u vakbondjes hebben jaren wanbeleid door de spa en andere toegelaten maar nu ze geen postjes krijgen blijten ze ga degene lastigvallen die het wanbeleid veroorzaakt hebben maar niet degene die het oplossen.

  3. Ik kan toch begrip opbrengen want NV-Asociaal & Trawanten wil ons kennelijk op termijn terugflitsen naar Daens’ miserie periode. Uiteraard kan het nooit de bedoeling zijn om door een lawine stakingen de kip te slachten die de gouden eieren legt.

  4. Rene ge zijt ne loser volgend jaar ne keer klappen als je het gewaar bent in uwe portemonee ,tenzij je nen KAPITALIST bent dan speelt deze regering in u kaart en ja wij blijven vechten voor onze rechten tot het land naar de kloten gaat de grote bedrijven lopen zo al weg zonder belastingen te betalen en ja fuck NVA , groetjes van een arbeider die vecht voor de toekomst van de ARBEIDERS gezinnen . En geloof mee wat je in brussel gezien hebt is nog maar het begin wat ik zeker niet goedkeur maar als je de mensen PLUIMT zijn ze tot veel in staat en het gaat er zeker niet op verbeteren vrees ik …….

  5. Vakbonden jullie beseffen niet dat iedereen die dat wil recht heeft om te werken.En doe zo maar voort .Er zullen nog veel bedrijven weggaan.En dan hoop ik dat er geen brugpensioen meer wordt toegestaan ,want dat kost ons handenvol geld.

  6. Deze regering zou beter eens werk maken van het geven van rechtspersoonlijkheid aan de wrakbonden. Dan kunnen die aansprakelijk gesteld worden voor alle schade die ze aan eeen bedrijf berokkenen. Zullen ze wel een toontje lager zingen.

  7. Ongelooflijk flauw artikel. Geschreven door iemand zonder kennis van zaken.

    NVDR: We zijn altijd bereid om bij te leren. Wat staat erin dat niet met de feiten strookt?

  8. sSchandalig hoe die vakbonden onze bedrijven,werkgevers, met hen stakingen weg jagen, en dat allemaal omdat hen achterban, 3 op 4 leven van een uitkering, leven zonder werken een recht vinden, dit land gaat kapot, walgelijk, aan alle werkwilligen, stap uit de vakbond voordat uw werkgevers het voor bekeken houden.

Comments are closed.