TAK saboteert Fransdolle schoenwinkel

Zaventem, een Vlaamse gemeente op een boogscheut van Brussel en twee boogscheuten van de taalgrens. Gelegen in het Vlaams-Brabantse Dijleland en gedeeltelijk grondbezitter van de grootste luchthaven van het land is deze 30.000 inwoners tellende gemeente een mooie uitvalsbasis voor een groot aantal EU-burgers, hetzij in veel gevallen tijdelijk. Maar de Franstalige Belg denkt daar sinds decennia anders over en speciaal voor hen is er het Taal Aktie Komitee (TAK).

Afgelopen weekeinde werd in Zaventem (mede bestuurd door de N-VA) een nieuwe schoenwinkel geopend. Op zich geen nieuwsfeit, maar wanneer een (kleine) zelfstandige in een Vlaamse en bijgevolg officieel Nederlandstalige gemeente een winkel opent zonder daarbij ook maar één letter Nederlands te gebruiken, is in zoveel opzichten totaal fout dat er wel een reactie moest volgen. En daar zorgde TAK voor.

De moderne Tijl Uylenspiegels ‘leenden’ even de reclamebordjes van de schoenwinkel en brachten ze na de nodige aanpassingen terug. Ook de aankondigingsborden voor de opening kregen een opfrissing. Zaventem is een Vlaamse gemeente en we zijn blij dat TAK vecht voor het behoud van dat Vlaams karakter. Houzee!

takzaventem7 takzaventem6 takzaventem3 takzaventem2 takzaventem takzaventem4 takzaventem5

3 comments

  1. Ook in Leuven kom je meer en meer alleen maar met Frans gezeik getinte winkels tegen. Persoonlijk geef ik daar geen Euro uit en ik denk dat ik niet de enige ben. Of hoe een winkel tegen zichzelf kan zijn …

  2. TAK, als je nog acties gaat plannen wil ik mijn steentje bijdragen, ook betaal ik al lidgeld ik wil effectief mee doen, Groet, Uit aalst

Comments are closed.