Zwarte Piet….in Iran en whiteface in Afrika.

Volgens extremisten die het nodig vinden om een robbertje te gaan vechten met de politie terwijl zij zich eerst strategisch opgesteld hebben tussen kinderen van leeftijden 2 tot 10 jaar is Zwarte Piet racistisch. We krijgen een slechte kopie van de burgerrechtenbeweging uit de VSA die ons wenst te vertellen dat Zwarte Piet racistisch is. Over krak dezelfde traditie in Iran, daar zwijgt men uiteraard zedelijk over.

Net als in Europa stamt het Iraanse feest Hadji Firoez uit een heidense traditie. Net als in Europa is zijn huid zwart gebrand door kool en roet. Niet van door de schoorsteen te kruipen, maar omdat hij de oude dingen van mensen verbrandt die ze niet meer nodig hebben. Dit om het nieuwe jaar te symboliseren. Is hij dan zoveel politiek correcter dan Zwarte Piet? Beoordeel zelf even:

haji firoz 2

haji firoz 3

haji firoz

Zwarte Piet zou racistisch zijn vanwege het “blackface” waarbij een blanke man zich zwart schminkt en veel lippenstift gebruikt . Kijken we echter naar de ceremonie van de Xhosa in Afrika wanneer zij de volwassen leeftijd bereiken. Zij worden hierbij besneden, waarna zij met modder wit worden geverfd. In het wit lopen zij dan rond als wilden (ze zijn immers volwassen mannen die naar niets meer moeten omzien). Moet dit ook onderzocht worden door de VN? Het beeldt immers uit dat een blanke huidskleur daar wordt bezien als iets wild.

whiteface

whiteface2

3 comments

 1. Waar zit die nest albino Pieten die op de onderste foto defileren ? Blancheert deze fanclub zich als huldeblijk aan Michael Jackson, zaliger gedachtenis ?

 2. Allee onze geachte nieuwe Belgen stellen hier weer de zoveelste wetten, nu gaat het over zwarte piet.
  Wanneer komt er nu eens een echte politieker die zonder blikken of blozen al wie zich hier niet aanpast gewoon met een dank u voor onbewezen diensten naar hun thuisland te stuurt. hun paspoort af te pakken en in passant al hun uitkeringen. te beginnen met de vele misdadigers van hun soort. Wij moeten lijdzaam toezien hoe schapen zonder enige verdoving geslacht worden, hun getoeter waar ge horendol van wordt bij hun trouwfeesten , lelijke moskeeën die overal uit de grond rijzen waar dan meestal haat gepredikt word tegen onze samenleving dat hun monden voedt, en hun welstand brengt zonder een klop te doen, Hun degoutante verschijningen in Boerka dat trouwens door de wet verboden is om zich te vermommen, maar dat wordt allemaal getolereerd, Wanneer gaan de linkse extremisten nu eens beseffen dat de arrogante eisen van hun gepamperden onze samenleving gewoon verpest en een ballast vormt voor onze kinderen hun toekomst in het algemeen., wat moet er nog aan geloven? kerstmis, Pasen , de kruisbeelden zijn al verwijderd uit de openbare gebouwen ter hunner glorie. Hoe ver gaat onze samenleving het laten gaan met hun absurde eisen en afkeuringen die alleen een test zijn van ‘Hoe ver kunnen we gaan met onze opdringerigheid”. En waren het ook niet de Arabieren die slaven gingen halen uit het zwarte Afrika, Dat zijn toch ook moslims, Ik zal de eerste zijn om de Amerikaanse slavenhandel en de beestige behandeling dat deze mensen beschoren was, met afschuw af te keuren, maar wat heeft onze zwarte piet in godsnaam( mag ik het woord God nog gebruiken), te maken met hun afkeuring van een oer oude traditie van hun royaal gastland.
  En de vele politiekers die ijverden voor de multicul via hun partijen , maar na hun einde verhaal en verbrand toch rustig naar andere rustigere oorden verhuizen terwijl hun zakken gevuld zijn.
  Vraag ik mij toch af hoe het komt dat de massa op hun partijen blijven stemmen, want hun doel is steeds het zelfde. onze eigenheid afnemen, uitmelken en verder de vrije mening verbieden.

 3. Al die heidense rituelen, zoals carnaval en de pakjesdagen van Sinterklaas, bij Joel of eindejaar tijdens de donkere dagen van het kalenderjaar, hadden/hebben de bedoeling even uit de bol te gaan, te verpozen, wat stoom af te laten en zijn dus in beeldtaal tegengesteld aan de gangbare norm. Wanneer deze feest- en gezelligheidsdagen voorbij zijn hervat de ‘normaliteit’ vanzelf. Behoudens de uitwassen die de regel bevestigen, had/heeft niemand daar (over)last van.
  De heisa rond Zwarte Piet en straks weer over versierde Kerst- of Joelbomen heeft enkel tot doel de boel verder te destabiliseren. En ons af te leiden van de reële problemen: witte-boord-fraude, georganiseerde corruptie, hoge werkloosheid, massa-immigratie, verpaupering, enz.

Comments are closed.