11 november werd dit jaar eens niet overschaduwd door de bedenkelijke bedelactie van allerhande linkse figuren en verenigingen die zich verenigen onder de noemer 11.11.11. Voor één keer ging het over de echte reden van deze betaalde dag ‘congé’: namelijk 11 november, het einde van de Eerste Wereldoorlog in België. Traditioneel worden op die dag de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van andere oorlogen herdacht. Op 11 november gebeurt dit eveneens bij onze zuiderburen in Frankrijk.

Maar om de Vlamingen eraan te herinneren dat aan het front in de Westhoek vooral moedige Vlamingen stierven, plaatste de Vlaamse Volksbeweging (VVB) op verschillende herdenkingsplaatsen een bord met de boodschap ‘1914-1918 van zelfbestuur naar onafhankelijkheid’. Net zoals de IJzertoren tot stand kwam dankzij de Vlaamse Frontbeweging en hun tomeloze inzet voor het verdedigen van ons grondgebied, komt ook de moderne Vlaamse beweging voort uit deze Frontbeweging. Maar deze feiten zijn blijkbaar onbekend voor de burgemeester van Hoeilaart. Tim Vandeput (Open vld) is namelijk niet gediend met de vreedzame actie van de VVB: “Zo’n actie op een dag als Wapenstilstand is ongepast en respectloos. Ik wil de VVB daarom een GAS-boete geven.”

vzno

Ondanks het feit dat deze boete kan oplopen tot 300 euro is de VVB allerminst onder de indruk: “‘Officier-burgemeester’ Tim Vandeput is blijkbaar niet op de hoogte van de verzuchtingen van heel wat van de gewone Vlaamse piotten in de loopgraven toen. Namens de VVB is ere-voorzitter Guido Moons bereid om voor de culturele raad van Hoeilaart een historisch gefundeerde causerie te komen geven over hoe in de loopgraven van de IJzer niet alleen werd gevochten en gesneuveld tot meerdere eer en glorie van vorst en vaderland, maar ook de moderne Vlaamse Beweging haar oorsprong vond. Anderzijds raadt de VVB hem ook een bezoek aan de site van de IJzertoren aan.”

Over de GAS-boete is de VVB niet te spreken en heeft het over twee maten en twee gewichten: “Franstalige borden op de openbare weg in Hoeilaart genieten niet van het voorrecht om te worden verwijderd én om een GAS-boete te krijgen. De VVB denkt er dus niet aan om bij een eventuele ontvangst van de GAS-boete die te betalen. Indien het gezond verstand in Hoeilaart niet primeert, brengt de VVB deze zaak vast en zeker voor de rechtbank.”

We volgen deze zaak uiteraard voor u op de voet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: