Bardenfobie: stop de angst!

bard1Op uitnodiging van o.a. deze webstek komt op 6 december de Duitse bard Frank Rennicke naar Oost-Vlaanderen toe. Nu is er de nodige onrust ontstaan en worden er stukjes tekst bij elkaar geschreven met ferme woorden als ‘angst’ en ‘haat’. Dit kan natuurlijk niets te maken hebben met het feit dat deze meneer kritisch is naar de Duitse regering toe of opvattingen heeft die niet populair zijn bij de multikulti’s. Want wij zijn immers allemaal blije mensenrechtenhippies en dus is er de vrijheid van meningsuiting en vergadering voor iedereen, ook voor mensen met een andere mening dan die van de regering.

De overdreven reacties van enkele figuren en partijen kunnen dus niets te maken hebben met het gegeven dat Frank Rennicke positief zingt over Duitsland en zijn geschiedenis en dat dit niet overal een populaire opvatting (meer) is. Het moet dus wel iets anders zijn, want het zou niet te verklaren zijn wanneer mensen vanwege een minderheidsopinie hun opvattingen niet zouden mogen uitspreken. Maar wat dan? Er zou angst zijn, onrust heersen en haat worden verspreid.

Dat is natuurlijk omdat men niet weet wat een bard is. Of zelfs een nationale bard zoals Frank Rennicke zich wel eens heeft genoemd. Angst is in deze natuurlijk een hele slechte raadgever, zeker als men niet echt goed in beeld heeft om wat voor een grote bedreiging het hier gaat en of het misschien wel helemaal geen bedreiging is. (En voor wie dan wel?) Misschien is het wel helemaal niet nodig om de uit de angst ontstane vermijdingsdansen uit te voeren.

Een bard is namelijk een dichter of zanger! En dus niet een tankkolonie van door Poetin gesteunde fascistische neonazi’s die kinderen opeten en op zwarte katten jagen. De bard reist rond door het land en speelt op zijn instrument(en) en zingt daarbij. Vroeger vooral voor de adel, maar tegenwoordig ook voor gewone mensen zoals u en ik. Misschien nog wel bekender onder de naam ‘zanger-liedjesschrijver’ of in het engels ‘singer-songwriter’.

Dit bericht moet voor velen een hele opluchting zijn. Persmuskieten, politiekers en buitenlui, nu weer allemaal lekker gaan slapen… en gewoon op 6 december gezellig naar Sint-Niklaas komen om de Duitse muziek van Frank Rennicke te beluisteren.

2 comments

  1. Als men ziet hoe een idioot en onbelangrijk gegeven zoals Zwarte Piet,door de multikullers misbruikt wordt om overal herrie te schoppen en winkels te chanteren, dan is het niet verwonderlijk dat iemand die ook maar één woordje durft te zingen dat niet 100% overeenstemt met het multikul sprookje onmiddellijk in het oog van de progressieve storm terechtkomt. Als een Vlaamse (?) bard gaat zingen over de “bange blanke man” (en vrouw natuurlijk) dan is er geen vuiltje aan de lucht. Er is immers geen enkele reden om bang te zijn, die arme gelukzoekers, would-be terroristen en asielshoppers zijn immers in gevaar, niet gevaarlijk. Tenminste als je de vertelsels van moeder de gans voor de waarheid neemt. Spijtig genoeg is de realiteit een ietsiepietsie anders, maar dat mag dus niet gezegd worden. Ik hou van mensen die het lef hebben om tegen de gangbare mode in te gaan en tegen enkele zere benen (en tenen) te schoppen en te trappen. Er zijn al genoeg makke schapen, zeker in Vlaanderen.

  2. Op 6 december, het feest avn Sinterklaas ook in Sint-Niklaas , oei oei oei, er gaat dan toch geen ECHTE Zwarte Piet de politiek-correcte rust komen verstoren zeker ?

Comments are closed.