conf franceFrankrijk is zo goed als failliet, en dat is nog eufemistisch uitgedrukt! Indien ze geen deel van de ‘G8’ (VS, UK, Duitsland, Italië, Japan, Canada, Rusland en Frankrijk) zouden uitmaken, zou het scenario van Griekenland voor de hand liggen…

Het presidentschap van de socialist François Hollande zorgde ervoor dat 454.000 personen (+15,68%) hun baan zagen verloren gaan. Landbouw en de industrie kreunen onder het socialistisch bewind en beterschap zit er niet aan te komen. Tot 2012, het jaar dat Hollande aan het roer kwam, deed Frankrijk het iets beter dan de andere landen uit de eurozone. Maar zoals te verwachten viel – socialisten zorgen voornamelijk voor hun eigen welzijn – kwam daar snel verandering in.

De staatschuld is intussen opgelopen tot 2000 miljard euro, zijnde 95,1% van het Frans bruto binnenlands product (BBP) Nochtans stellen de Europese begrotingsregels dat de staatsschuld niet meer dan 60% van het BBP mag bedragen. Maar ja, eurofielen doen elkaar geen pijn.

Uiteraard heeft heel deze pijnlijke situatie zijn weerslag op het gemoed van de bevolking. In de regio Ile-de-France is zelfdoding bij jongeren de eerste doodsoorzaak… Volgens ingewijden van het Elysée-paleis voelt Hollande zich uitsluitend in zijn sas wanneer hij op reis is en met de werkelijkheid in zijn land niet geconfronteerd wordt. Een normaal mens zou dan denken dat al die problemen de grootste bekommernis van de regering Manuel Valls zouden zijn. Neen dus.

De socialist Bernard Cazeneuve (°1963), huidig minister van Binnenlandse Zaken, kon zijn ogen niet geloven tijdens zijn bezoek aan het politiecommissariaat van het Parijse XIVe arrondissement! Op het bureau van een politieman zag de excellentie plots een vaandeltje van de ‘Geconfedereerde Staten van Amerika’ (Confederate States of America, CSA). Oh gruwel!

Het vervolg van het verhaal kan u al raden: weldenkend Frankrijk stond op haar achterste poten. De (over)gesubsidieerde liga’s (en dat zijn er wel wat SOS Racisme, Les Indivisibles, MRAP, LICRA, UNITED, AGRIF, ACLEFEU, enz.) in het land van ‘Les Droits de l’ Homme’ trokken alle registers open en een zekere Rokhaya Diallo, een Afrikaanse beroeps-‘anti-raciste’ en journaliste van StreetPress, vindt dat vaandeltje een supergênant iets dat zeker niet thuishoort in een politiecommissariaat.

Erger, ze vraagt haar politieke vrienden (lees PS) niet alleen om dat ‘onding’ te laten verwijderen, maar ook om na te gaan of er meerdere politiemensen zich in dat ‘militant’ symbool kunnen vinden. Volgens deze ‘intelligente’ dame, die haar centen verdient met die waanzin, is het vaandeltje het symbool van het blanke oppergezag. ‘Heureusement que le ridicule ne tue pas’…

Intussen zijn er weer een paar duizend werklozen bijgekomen en is Hollande terug op reis. Hopelijk komt hij niet meer terug!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Frankrijk aan de rand van de afgrond, maar ‘Confederate-vlagje’ beroert de media…”

Trending

%d