Op dinsdagavond 4 november, 5 dagen voor het door Spanje verboden referendum, hielden op initiatief van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) en ICEC (International Commission of European Citizens) meer dan 100 manifestanten waaronder talrijke parlementsleden uit diverse partijen uit zowel Vlaanderen en Catalonië op het Vrijheidsplein in Brussel een steunactie voor het Catalaanse volk.

IMAG1757

De nationalisten welkom geheten door Brusselaar en VVB-ondervoorzitter Bernard Daelemans. Achter een met kaarsen versierde Catalaanse vlag werden toespraken gehouden door onder meer VVB-voorzitter Bart De Valck die het verband legde tussen het gebeuren in Catalonië en Vlaanderen. De jonge Catalaan Adrià Font sprak namens ICEC-Catalunya de menigte toe en dankte de Vlamingen voor hun onverdroten steun aan het Catalaanse vrijheidsstreven.

De manifestatie werd besloten met het Catalaanse en Vlaamse volkslied. Dit weekeinde zal een uitgebreide VVB-delegatie in Barcelona als internationaal waarnemer fungeren op het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid. De redactie van Rechts Actueel wenst deze VVB’ers alle steun toe!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Geslaagde steunactie voor het Catalaans (verboden) referendum”

  1. Spanje heeft schrik, TERECHT want de wil van het Volk wordt altijd wet, vroeg of laat…..

Trending

%d bloggers liken dit: