Frank Rennicke komt naar Vlaanderen

IDM frank Rennicke (3)Er wordt al een tijdje over gepraat, maar op zaterdag 6 december is het dan eindelijk zover: de bekende nationalistische zanger Frank Rennicke geeft een concert in Vlaanderen.  Rechts Actueel, met de steun van Identiteit door Muziek en Rechtse Rakkers, nodigt je uit op een bijzonder concert om 20 uur in het Museumtheater van Sint-Niklaas.  Wees er snel bij om je kaarten te bestellen én betalen, want er zijn slechts 120 plaatsen; eerst is eerst, en vol is vol!  Bestellen doe je via rennickeinvlaanderen@gmail.com.

Frank Rennicke (geboren in 1964) is een begrip in de nationalistische muziekscène.  Duitsland heeft een sterke traditie van politiek geëngageerde singer-songwriters, die met zang en gitaar actuele wantoestanden op de korrel neemt.  Rennicke heeft herhaaldelijk zijn bewondering uitgesproken voor linkse protestzangers uit het verleden, en nam bv. ook een CD op met de liederen uit de voormalige DDR, maar vindt zelf dat tegen de actuele mistoestanden een rechtse kritiek nodig is.  Hij maakte kennis met zang en muziek in de Viking Jugend, een nationalistische jeugdbeweging in Duitsland die destijds ook herhaaldelijk Vlaanderen bezocht.  Zijn eerste opnames zijn dan ook vooral jeugdbewegings-, trekkers en heimatliederen.

Naarmate in Duitsland de staatsterreur tegen nationalisten steeds maar toenam werd de Viking Jugend in 1994 verboden.  Aan de steeds verdergaande inperking van de vrijheid van meningsuiting ergerde ook Rennicke zich, en hij besloot zich toen uit protest aan te sluiten bij de rechts-nationalistische partij van Duitsland, de NPD.  Rennicke werkte mee aan een NPD-voltreffer:  de NPD-‘SchulhofCD’, of ‘speelplaatsCD’, een verzameling politiek-incorrecte liederen die gratis werd uitgedeeld aan scholieren.  De prachtige CD zorgde voor razernij bij linkse leerkrachten, schoolbesturen en overheden, en leverde de NPD scharen nieuwe jonge fans op.

frank rennickeDe liederen van Rennicke hebben dus soms een politieke inslag, maar hoegenaamd niet altijd: hij noemt zichzelf een ‘nationale bard’.  Dat betekent dat het ganse spectrum van emoties, geschiedenis en landschap van Duitsland aan bod komt:  liefde, verdriet, verlies, heimat, trouw, heldenroem, nederlaag, dromen voor een betere toekomst.

Ongetwijfeld zullen sommigen alweer aan het gillen slaan, nog voor ze een noot van Rennickes muziek gehoord hebben.  Ze doen maar.  Wij zullen op zaterdagavond 6 december in een legaal aangevraagde en gehuurde zaal in alle rust luisteren naar de zanger die wij willen met de muziek die wij willen, en daarna een oordeel vellen, zoals het in een vrij land moet mogelijk zijn.  Wie daartegen aan het gillen slaat bewijst enkel zijn bekrompenheid en intolerantie.

Wil jij bij dit unieke concert aanwezig zijn?  Haast je dan, want met 120 plaatsen is het aantal aanwezigen beperkt.  Je bestelt je kaarten via rennickeinvlaanderen@gmail.com, en krijgt dan het juiste rekeningnummer toegestuurd.  Pas na ontvangst van je betaling is je reservatie definitief en worden de kaarten je toegestuurd.  Laat je door mediaberichten of geruchten niet misleiden:  wat er ook gebeurt, het optreden gaat hoe dan ook door in Sint-Niklaas die avond.  


3 comments

  1. Zoals te verwachten was, zijn Stalinistische PoCo’s opgedaagd om stokken in de wielen te PROBEREN steken en te negeren dat art 26 der Belzeikse Grondwet “Vrijheid van Vergadering” waarborgt.

  2. Het juweeltje ; “Das Mädel mit der Fane” en tal van andere patriotische liederen van deze zanger vindt u op youtube.com, ook een interview met hem. Het loont echt wel de moeite om er eens te gaan in grasduinen.

Comments are closed.