fgtb paljasWie dinsdagavond naar het nieuws keek, kon er niet naast zien: de aanval met paintballgeweren, stenen en rookbommen die de FGTB (Franstalige tegenhanger van het ABVV) uitvoerde op het hoofdkantoor van de Franstalige liberalen, de MR. Gevraagd of dat niet wat gewelddadig is, gaf een rode vakbondsmilitant, die bij de laatste verkiezingen ook nog op de lijst heeft gestaan van de uiterst-linkse PTB (Franstalige PVDA), het volgende verhelderende antwoord: ‘Ik denk dat we geweld moeten gebruiken, helaas, bij onze acties.’

Geweldig! Eén week nadat de PVDA begon te mekkeren over N-VA’ers die op een verjaardagsfeestje van de stokoude stichter van de VMO waren verschenen, geeft een lid van hun Franstalige zusterpartij gewoon toe dat ze wel geweld moeten gebruiken. En dit zomaar op de nationale nieuwszender. Waar blijven nu de afwijzende reacties? Moet die kerel niet gewoon uit de vakbond verwijderd worden? Waar blijven de excuses? Moet Peter Mertens geen afstand nemen van deze actie? Niks, nul, nada! Alleen Vlaams-nationalisten moeten zich steeds maar weer verontschuldigen voor knokpartijen van veertig, vijftig en zestig jaar geleden! Maar als rode knokploegen vandaag – op dit moment -, opgehitst door de rode heks Laurette Onkelinx en door roze Di Rupo, gewoon in het openbaar uitkomen voor hun gewelddadige optreden, dan blijft het oorverdovend stil!

Het is een schandaal hoe de rode broeders hun knokploegen de baan opsturen, en dat enkel omdat ze niet mogen meedoen in de federale regering. Met de ‘Hete Herfst’ die ze aankondigen, lijken ze de Grote Staking van 1960-1961 te willen herhalen. Toen ook was er een besparingsregering aan de macht, onder leiding van Gaston Eyskens, vader van en met een Vlaamsgezinde achtergrond. Het Waalse vakbondsgeweld van toen lag mee aan de basis van de latere federalisering van het land. Een decennium daarvoor werd onder impuls van de Waalse bonden het land lam gelegd, omdat de Walen het niet eens waren met de uitslag van de Koningskwestie. Eén troost: na elke opstoot van Waals syndicalistisch geweld werd de barst in België steeds groter.

Via deze verwijzing de beelden: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2125111. Het bewuste fragment begint na ongeveer 50 seconden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Rode vakbond bekent kleur: ‘Ik denk dat we geweld moeten gebruiken’.”

  1. De KKK-clan had ook dergelijke maskers (cfr foto) maar ze droegen er wel olijke pinnemutsen bij en geen bloedrode steenzweer helmen, zoals deze telg uit de ABVV rood geuniformeerde militie.

  2. Is het ABVV met in rode “battle dress” geuniformiseerde gewelddadige militanten niet opgetreden in hoedanigheid van “privé-militie” ??????? Of zou die jurische qualificatie enkel gelden als de kleuren “geel-zwart” zijn ??????????

  3. De communisten steken weer de kop op, gemaskerd brengen ze vernielingen aan samen met de BSP , en het zal nog erger worden, Het Vlaams belang werd voor minder veroordeeld. En wat nog erger is, ze krijgen in de media nog een gunstig forum. En de NVA blijft doof en blind,

  4. Als die losgeslagen meute Waalse onverlaten TEN ONRECHTE menen “geweld te mogen gebruiken”, geldt dergelijke verklaring dan niet als….”aanzetten tot geweld”, waarover toch jurisprudentie zal bestaan ? Redelijkerwijze zou de Staat dan ook als zelfverdediging “geweld” mogen gebruiken door para’s-met-bajonet-op-het-geweer in te zetten om weerloze burgers tegen geweldenaars IN GEORGANISEERD VERBAND (!) te beschutten !

  5. Jean Marie TYTECA

    De vele acties van het FGTB getuigen van een gewelddadige groepering en dient het lidmaatschap hiervan strafbaar worden gesteld. Hun privéleges dienen te worden afgenomen daar de kostprijs voor een werkloze te hoog is en hen aanzet om zoveel als mogelijk de werklozenaangroei zelf te organiseren. Opnieuw toont links tot uiterst links hun ware gelaat.

Trending

%d bloggers liken dit: