Traditionele Sinterklaasintocht met aanpassingen

zwarte-pietDit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten binnen in de stad Gouda, alwaar hij vanaf hier doorheen de steden en dorpen trekt om alle kinderen van presentjes te voorzien. Echter vanwege de lopende discussie van een invloedrijke, minuscule lobbygroep die in de Piet met de zwarte kleur racisme ziet, worden er veranderingen aangebracht aan de traditionele intocht. Er zullen namelijk enkele Pieten meelopen die anders zijn geschminkt; een goudgele Kaaspiet en een Stroopwafelpiet die met ruitmotief is geschminkt.

De ban lijkt hiermee dus gebroken, want niet eerder werd er publiekelijk medegedeeld dat er dergelijke drastische veranderingen ook zouden worden doorgevoerd. Eerder werd er wel hier en daar iets gedaan, aan de dikke lippen en gouden ringen die veel Pieten droegen, omdat dit historisch ver afweek van de oorspronkelijke aankleding. Het beleid is dat de Gemeenten zelf mogen bepalen hoe men dit feest organiseert. In Amsterdam liet men weten dat er ook Roetveeg Netnietpieten mee zullen lopen.

Dit is uiteraard in reactie op de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank dat de figuur van Zwarte Piet een negatieve stereotypering is van zwarte mensen. Maar het gaat daarbij gepaard met een agressieve campagne vanuit extreemlinks, de wereldburgers en zwarte Afrikanen. Deze week lieten al een aantal BN’ers (nou ja..) weten ook voor een verandering van Zwarte Piet te zijn en zetten onder het sleutelwoord #pietmakeover een aantal filmpjes op het web met hierin wat verhaaltjes.

Daartegenover staat natuurlijk de reusachtige steun voor Zwarte Piet, waarbij de aantallen tegenstanders eigenlijk helemaal in het niet vallen. Waaronder ook de nodige bekende personen en zelfs nieuw opgestarte actiecomités en petities. Bij een peiling vorige week bleek dat een overgrote meerderheid (83%) van de bevolking vindt dat het uiterlijk van Zwarte Piet niet moet worden aangepast.

Voor wie echter minder naïef is en de koers van de afgelopen tientallen jaren heeft gevolgd, weet dat de kliek die de macht in handen heeft niet zo veel interesse heeft in het behoudt van de Nederlandse cultuur. Het is dan wel een frontale aanval op een gezellig kinderfeest en lijkt wat onbeholpen. Maar wie bevolking van zijn land laat veranderen, kan wel verwachten dat hiermee uiteindelijk ook de tradities verdwijnen.

3 comments

  1. Waarom “aanpassingen” ? In een ECHTE Democratie past een minderheid zich aan een meerderheid aan EN NIET VICE VERSA ! Als wij als toerist naar Israel of Egypte gaan bestellen wij toch ook geen spek-met-eieren als ontbijt of een varkenscôtelet als lunch ! In die landen zijn wij immers een minderheid die zich noodgedwongen aan de meerderheid aanpast, zolang we er vertoeven.

  2. Als alle mensen die, net als ik, voor Zwarte Piet zijn, werkelijk voor de wet racisten zouden zijn, vanwege deze opvatting, dan zouden we allang voor de rechter zijn gedaagd en was deze pagina er niet. En aangezien de opvatting, voor Zwarte Piet te zijn, niet grondwettelijk racistisch is, is dit tevens het bewijs dat de inhoud op deze pagina evenals de oproepen van de BN’rs nergens op slaat en onnodig tweedracht en haat zaait onder de bevolking van Nederland. Het is andersom wel heel discriminerend om elke voorstander voor het behoud van onze, originele, Nederlandse, traditionele Zwarte Piet een racist te noemen. Het is een niet legitieme kwetsende beschuldiging die onder de noemer “discriminatie” bij wet verboden is en dus strafbaar is. Met de ongeoorloofde tweedracht, haat en discriminatie, die het initiatief “Piet make-over” bewust creëert, is er wel degelijk sprake van strafbare feiten. Waarvan elke Nederlander die voor racist is uitgemaakt vanwege zijn/haar persoonlijke voorkeur voor Zwarte Piet te zijn, wettelijk gerechtigd is aangifte te doen.

  3. Laffe hypocrieten om toe te geven aan eisen van een hoop individuen die in eigen land geen greintje rechten hebben en vaak hun kop verliezen bij het minste protest, Wat schaft men morgen af, het kruisbeeld? ik herinner mij nog de idiote uitspraak van het verdorven zoontje van de Gucht om de kruisbeelden van het kerkhof te halen, De nest van ouders die alleen op het verzamelen van euro’s hun levenswerk maken wat moet dat daar een kille akelige opvoeding zijn, als men alleen het matrialisme boven al de rest plaats. Wanneer gaat men nu eindelijk de politiekers die dit allemaal mogelijk maakten een in de politiek vergeet putten gooien, en wakker worden denkend aan onze nakomelingen die volop de tol zullen betalen van het vreemdelingen wanbeleid waar wij zelfs reeds het slachtoffer van zijn. grote Villa’s afsluiten met muren en hagen en dertig jaar schuld, waar achter zovelen hun bekrompen eigen leventje leiden, alarminstallaties enz., zullen geen zin meer hebben als het vreemd (KNIP) de bovenhand haalt. kijk eens naar de wezenloze gezichten op straat en in de grote winkels aan de kassa’s welke verzuurde lichaamstaal velen gezichten uitstralen, het is het gezicht van een euro donor, hoe komt dat toch. en vergelijk dan eens het samenleven van de moslims hoe ze aan elkaar klikken hoe solidair ze zijn met elkaar en hun GSM, bij de minste opstoot die ze zelf uitlokken, dat is hun wapen samen met het woord Racisme dat ze te pas en te onpas gebruiken, dat is het gezicht van de volle pamper gedoneerde. De verzuring onder autochtonen, (en ik begrijp het ergens wel hoor! ), maakt toch dat dergelijke anti Sint-Niklaas gekte een kans maakt. alleen vriendjes maken via Facebook waar men niemand in de ogen hoeft kijken,help onze samenhorigheid niet.

Comments are closed.