Openbaar Ministerie verdenkt Geert Wilders van strafbare uitlatingen

DEN HAAG-TWEEDE KAMER-BESCHOUWINGENDeze week liet het Nederlandse Openbaar Ministerie(OM) weten dat de PVV-politicus Geert Wilders wordt verdacht van strafbare uitlatingen. Hij is aldus uitgenodigd voor verhoor, m.b.t zijn gedane uitspraken over Marokkanen in de maand van maart van dit jaar. Eerder dit jaar werd duidelijk dat in reactie op Wilders zijn uitspraken massaal aangifte was gedaan door boze burgers, ondersteunt door een schreeuwerige campagne vanuit de persorganen.

Geert Wilders heeft te maken met van vele doodsbedreigingen en kan al jarenlang niet zomaar over straat gaan, hij heeft dagelijkse beveiliging om zich heen. Maar krijgt nu toch wederom het justitieapparaat achter zich aan. In 2011 werd hij ook al vervolgd voor uitspraken, maar werd toen door de Amsterdamse rechtbank vrijgesproken van het aanzetten tot haat en discriminatie en vond de rechtbank dat dit alles was uitgesproken in de context van het maatschappelijke debat.

Maar nu schijnen de kaarten anders te liggen en verwachten experts een andere uitkomst. Het OM heeft de zaak voorgelegd aan een imposante stoet experts en commissies en denkt dus niet licht over haar mogelijke kansen op een veroordeling. Echter heeft het OM nog geen definitieve vervolgingsbeslissing genomen, deze wordt later dit jaar nog wel verwacht.

Het OM verdenkt Wilders van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Volgens justitie is de verdenking dusdanig dat strafvervolging logisch is. In theorie kan de PVV-leider maximaal één jaar gevangenisstraf krijgen voor zijn ‘meer-of-minder-uitspraken’ over Marokkanen.

De PVV-partij voorman vindt er zelf het volgende van;

Het is schandelijk, terwijl de wereld in brand staat richt het OM zijn pijlen op een volksvertegenwoordiger die problemen benoemt. Het OM kan zijn tijd beter besteden door zich meer te richten op de Nederlandse Syriëgangers die voor meer dan driekwart uit Marokkanen bestaat. Dit is de wereld op zijn kop.

6 comments

 1. “Vrijheid van Meningsuiting” bestaat blijkbaar in Holland ook al niet meer ! De politiek-correcte HIV ontaarding tast op fatale wijze de Burgerlijke Vrijheden aan !

 2. Zou ket Nederlands OM zich niet beter met het vervolgen van Marokkaanse criminelen bezig houden dan zich met de nationale politiek? Kwestie van eerbied voor het principe van de scheiding der machten.

 3. Het Nederlandse openbaar ministerie poneert dus dat het Marokkaan zijn een eigen ras zou zijn.
  Ik stel mij de vraag welke eigen kenmerken dit ras zou hebben ? Zouden ze een getinte huidskleur hebben en donker haar ?Zouden ze zich enkel in groep sterk voelen? Zouden ze veelal volgelingen zijn van een politieke religie? Zouden ze willen dat gans de wereld hun religie zou moeten volgen? Zouden ze weigeren de democratie in het Westen te aanvaarden? Zouden ze een procentuele hogere aanleg hebben voor criminele handelingen? Zouden ze een hogere werkonwilligheid voor de dag leggen? Zouden ze eerder een behoefte hebben aan een sociale woning? Zouden ze als ze geen gelijk halen overgaan tot plunderingen, geweld, doodsbedreigingen en moorden? Mocht dit de beschrijving zijn van het ras dat het OM voor ogen heeft, dan moet ik hen, met tegenzin, gelijk geven.

 4. Ach het is telkens overal het zelfde liedje, hier Outen ze zich als Vlaams nationalisten, gaan met een bestelwagen met twaalf miljoen de walen jennen, ze zijn, O neen, niet Konings gezind, ze zijn de grootste partij, maar laten de ijzertoren stikken door waarheden te verzwijgen Hun woordvoerder kreeg vandaag in Vlaanderen vakantieland op de BRT na lang aandringen amper over zijn lippen dat de toren gedynamiteerd werd, men vroeg hem door wie, hij antwoorde na lang aandringen dat is een vraag van een miljoen, zei de lafaard, hij verteld niet wat hij zou moeten vertellen dat toen duizenden onschuldigen gefolterd, vernederd, verkracht en gebroodroofd en geëxecuteerd werden om hun overtuiging, door de zelfde daders die onze trots vernielde, de witte brigade in opdracht van het regiem. De nieuwe Vlaams nationalisten??? oude afval van de VU trouwens legde de eed af aan een Belgische koning, en zij die zich lieten vangen en zich afkeerde van de echte Vlaamse partij, en als kers op de taart gaan ze de schuld afbouwen op de rug van de Vlaamse werk mens die de linkertjes jaren opgebouwd. zouden zich moeten schamen voor hun ontrouw dat Vlaanderen terug jaren achteruit stelt.

  1. 12 miljard klinkt iets beter, had teveel VL. leeuwkes binnen.

 5. Het is schandelijk dat me iemand hiervoor beticht die de waarheid verkondigd waarmee houden die klootzakken zich nu mee bezig. Je mag nog Groen, Spa of Tjeef zijn als je niet ziet wat er gebeurt rondom jou dan ben je een Gediplomeerde Steenezel van de hoogste categorie zoveel is zeker. Wilders heeft enkel gezegd wat er al lang geschreven staat in openbare documenten wat is er dan zo mis mee als je zegt wat men schrijft. Steenezels zijn ze al en zullen ze blijven ne meutten of kalf blijf je maar één jaar.

  Had dat LINKS gespuis gedurfd dan hadden ze hier ook NVA ( ik ben geen Nva ) ook in het Cordon Sanitair Gepoucht zeker weten maar ze hadden het lef niet anders was het hier oorlog, laat ons dat Sanitair Kotje opheffen voor Vlaams Belang je zal zie wat er hier dan gebeurt dit wil ik nog mee maken,

  Ho God geef ons het eeuwig licht dat de blinden terug zien

  OCMW difinietie = Onze Centen Moeten Weg

Comments are closed.