[Bezinning op zondag] Homolobby oefent grote druk uit op regeringen

Christenen zijn te politiek correct. Ze houden zich stil in plaats van dat ze de waarheid verkondigen. We zijn geroepen de hedendaagse wereld te evangeliseren en we moeten ons niet schamen voor het belang van onze boodschap, zelfs wanneer deze tegen de politieke correctheid ingaat, of wanneer deze niet in overeenstemming is met de meerderheid. De christelijke boodschap bevordert de menselijke persoon en het helpt ons te komen tot de vervulling van ons menselijk wezen. Homoseksuele relaties vernietigen onze identiteit, niet alleen onze christelijke identiteit, maar ook onze menselijke identiteit, de identiteit van de man en de identiteit van de vrouw. We moeten dit uitleggen, want de christelijke boodschap is niet tegen homoseksuelen. We zijn voor deze personen. We worden uitgenodigd elke persoon te verdedigen, maar we worden ook uitgenodigd om de leugen en het gebrek aan waarheid in zulke relaties te ontwapenen.