Nederlandse militairen bedreigd met messen… in Nederland!

terreurIn Nederland zijn de afgelopen weken de spanningen op straat steeds hoger opgelopen door de opmars van de Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. IS-sympathisanten steken hier en daar de kop op. Al is het nog niet zo erg als in Duitsland. Daar vallen namelijk IS-sympathisanten – bewapend met machetes – Koerden aan op straat.

Sinds drie weken wordt het militairen, in opleiding of in actieve dienst, afgeraden in uniform over straat te gaan. Er zijn bedreigingen geuit van IS-militanten vanuit het Midden-Oosten waarin ze hun broeders in Nederland oproepen de Nederlandse samenleving te treffen. Sinds vandaag blijkt daar al gehoor aan te worden gegeven…

Het Identitair Verzet  heeft een interne mail van defensie in handen gekregen waarin twee aanvallen zijn beschreven als interne waarschuwing. Zo zou een jonge militair in opleiding vorige week donderdag een mes op zijn keel gezet zijn. Met de waarschuwing dat hij binnenkort aan de beurt zou zijn. Vorige week vrijdag werd er ingereden op een colonne met rekruten in opleiding met een auto bestuurd door twee mensen van niet Europese afkomst. Met meer geluk dan wijsheid vielen er gelukkig geen doden of gewonden. Deze keer…

De reguliere media hebben het verhaal nu opgepikt en het verspreidt zich alsveen lopend vuurtje in Nederland. De publicatie van de interne mail heeft blijkbaar een beerput opengetrokken. Het Identitair Verzet ontving diverse verhalen van militairen die zijn bedreigd of lastig gevallen. Van hogerhand is hun gevraagd er niets over te vertellen. Vandaag nog zijn er twee rekruten in uniform bedreigd met messen in Leeuwarden.

Het is niet de vraag of, maar wanneer de eerste slachtoffers van IS in Nederland of Vlaanderen vallen.

De beruchte interne mail
De beruchte interne mail

 

One comment

  1. Vandaag las ik in HLN “Mohamed E.Y. vertrok naar Syrië om mensen te helpen”.
    Zou het niet moeten zijn: “Mohamed E.Y. vertrok naar Syrië om mensen ‘om zeep’ te helpen”?

Comments are closed.