Verenigde Staten van Amerika: een etnisch verdeelde maatschappij

obamanieEr verschenen steeds vaker berichten in de media over de Verenigde Staten van Amerika en dat hier verschillende bevolkingsgroepen, Europeanen, Afrikanen, Mexicanen, Aziaten, totaal langs elkaar heen leven. Zie ook deze mooie demografische kaarten. Men spreekt in de nieuwsartikels over segregation of racial segregation, wat wel vertaald kan worden als verdeling langs etnische lijnen. Betekent dit dan wellicht dat Amerika niet de geweldige multiculturele maatschappij is?

Ik sprak dit jaar over de nieuwsartikels en over de huidige situatie van de VSA als multiculturele samenleving met de Amerikaanse intellectueel Richard Spencer, hij is Directeur van The National Policy Institute en tevens de hoofdredacteur van het opinietijdschrift en webstek Radixjournal. De geluidsopname is in het Engels, deze vragen werden gesteld;

Kunt u iets vertellen over de term segregatie en wat dit betekent in de Amerikaanse context?
Hoe werkt deze natuurlijk etnische verdeling? Gaat dit vanzelf?
Kan men eigenlijk nog wel stellen dat de V.S.A. de ideale multiculturele samenleving is?
Wat zijn de effecten van positieve discriminatie?
Wat is het gevolg voor de etnische verhoudingen,  na van de verkiezing van Barack Obama?

NB: Dit weekeinde vindt het jaarlijkse congres plaats van The National Policy Institute in Boedapest. Vindt hier meer informatie.

One comment

  1. Dat KAN toch niet anders ! Men kan een forel en een haring toch niet in het zelfde waterbiotoop laten overleven en een politiek-correct compromis zoals “brak water” zou beide soorten doen wegkwijnen.

Comments are closed.