1-bis1Naast de meer traditionele burgerlijke nationalistische partijen zetelen er in het Europees parlement sinds kort ook radikale rechtse nationalisten, en dat begint ook in Brussel zichtbaar te worden.

Deze week betoogde de Griekse Gouden Dageraad voor het eerst in Brussel, aan de Griekse ambassade.  De actie was gericht tegen het zonder proces opgesloten houden van vele verkozen parlementsleden van Gouden Dageraad.

De manifestatie werd bijgewoond door de Europese parlementsleden Eleytherios Synadinos et Georgios Epitideios van Gouden Dageraad, Europees parlementslid Udo Voigt van de Duitse NPD, Nick Griffin, de oud-voorzitter van de Britse BNP, Rechts Actueel-medewerker Kris Roman en Hervé Van Laethem, politiek secretaris van de Waals-Brusselse partij Nation.

Er werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de twee militanten van Gouden Dageraad die in november vorig jaar vermoord werden door extreem-links:  Giorgos Fountoulis en Manos Kapelonis.

Tenslotte werd een protestbrief afgegeven aan een diplomaat van de ambassade om te protesteren tegen de anti-democratische repressie die heerst in Griekenland.

Met het Europese parlement als centrale trefpunt wordt er steeds beter samengewerkt tussen de radikale rechtse nationalisten.  Eerstdaags zal er ook gestart worden met een nationalistische vriendengroep voor Vlaamse kameraden van Gouden Dageraad, NPD en Nation, zodat ook zij snel op de hoogte gehouden worden van dit soort militante straatacties.  We houden u op de hoogte!

52 12

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Gouden Dageraad betoogde in Brussel met NPD en Nation”

  1. Wat heeft dit Neonnazie Extreem Racistische partij van anarchisten, met nationalisme te maken? het vervloekt de hele rechtse nationalistiscche constructieve kamp! weg van die criminelen.

  2. Zou er eindelijk een Platina Dageraad opdagen voor Europa ?

  3. Jean Marie TYTECA

    Ik ben van mening dat het links nationalisme zoals in Schotland, Catalonië niet kan vergeleken worden met het nationalisme van de dageraad. Ons probleem is natuurlijk om partij te kiezen.De gouden dageraad, gezien als nazistische beweging door de de linkse pers, zou volgens mijn doelstellingen een eerbare gesprekspartner moeten zijn, ware het niet dat een publieke steun ons in, door de media, verdoemdhoekje zou sturen. Ik meen dat er geen enkel EU-land deze aanvallen op de vrije meningsuiting en de daarbij horende vrije pers bestraft. De anarchie die zal ontstaan door de islam zal ons een voedingsbodem geven om onze humanistische waarden weer in ere te stellen. Laat ons de stormvloed van de volgende 2à3 jaar aan ons voorbij laten gaan.

Trending

%d bloggers liken dit: