Exclusief interview met Pro Patria – Stand van zaken – Demo gaat niet door

proZaterdag 20 september zou het een heksenketel kunnen gaan worden in de Nederlandse Hofstad.

Wij schreven al eerder, op 29 juli en op 21 augustus, over de demonstratie van komende zaterdag. De aankondiging trok veel andere organisaties over de streep om ook hun punt te maken in Den Haag. Het extreem-linkse spectrum geleid door  Samen Tegen Racisme vroeg ook een demonstratie aan, net zoals de Nederlandse Volks Unie en de salafistische Muslim Defence League. De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, stond alleen statische manifestaties toe aan alle partijen. Het Comité Samen Tegen Racisme en de N.V.U. gingen naar de rechter om af te dwingen dat men een route mag lopen, maar kregen nul op het rekest. Saillant detail, het Comité Samen Tegen Racisme zegt 35 organisaties te vertegenwoordigen, maar verwacht maar ongeveer 200 mensen. Dus elke organisatie zou gemiddeld nog geen 6 mensen kunnen mobiliseren.  Pro Patria, de eerste aanvrager en het pionierend en verzamelend platform, hulde zich in stilzwijgen. Er zou een procedure lopen bij de gemeente. 

Veel media praten over Pro Patria, wij van Rechts Actueel praten met ze.

Wat is de stand van zaken beste mensen? 

Onze juridische adviseurs vertelden ons dat de kans op winst bij een kort geding nihil zou zijn. Wat ook bleek uit de uitslag. Wij besloten een ander pad te gaan bewandelen en vroegen routes aan in nabijgelegen steden. Wij vinden lopen een prioriteit. Stil staan op een grasveldje zet geen zoden aan de dijk. Die routes zouden langs salafistische hotspots  gaan in die steden. Vanaf vorige week waren we daar druk mee. De gemeenten hebben net zolang gerekt tot een eventueel kort geding steeds moeilijker zou worden. Als voorbeeld, de gemeente Voorburg-Leidschendam besloot gisteravond dat een staande manifestatie, naast een op zaterdag lege kantorenwijk, zou moeten plaats vinden. Van de gemeente Rotterdam mochten we wel lopen, maar op de stoep langs de Maasboulevard. En dan een route van een half uur. De burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam had in ieder geval meer lef dan zijn evenknie in Den Haag. Aan de andere kant is dat dan ook weer niet zo heel moeilijk natuurlijk.

En nu?

Wij hebben besloten alles op te schorten en een nieuwe aanvraag te doen. Ruim van tevoren zodat er goed overlegd kan worden tussen de gemeente en Pro Patria. Kijk, het is ons niet te doen om media-aandacht om even met onze naam in de krant te staan. Wij willen wat veranderen, iets bereiken.  Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld een protestmars te lopen tegen de duizenden salafisten in Nederland, tegen de honderden pro-ISIS fanboys in Den Haag. Want iedereen die van tevoren zei dat onze eerste mars op 10 augustus niks zou bewerkstelligen, kan achteraf concluderen dat deze voorbarige conclusie onterecht was. Wij hebben de aandacht van de media en van justitie op de ISIS fanclub in Nederland gericht, iedereen kon zien dat de Schilderswijk een no-go-area is geworden voor een Nederlander met een Nederlandse vlag. Door morgen op het door de gemeente voorgestelde grasveldje aan de rand van het stadscentrum onze onvrede te gaan uiten, gaan we niks bereiken.

De politie heeft bij monde van een strenge woordvoerster laten weten dat alleen dat grasveldje een optie is. Iedereen die in groepsverband de stad intrekt wordt staande gehouden, gaat een paar uur in voorarrest en mag met een dikke boete naar huis.  Iets waar wij niet de verantwoordelijkheid voor kunnen en willen nemen. Wij raden iedereen dan ook aan om morgen geen gekke dingen te gaan doen. Er zullen nog genoeg gelegenheden komen, helaas is het broodnodig, om te protesteren en op te staan tegen de salafisten die ons land bedreigen. Zoals Han ten Broeke van de liberale partij de VVD al zei in een panelgesprek : “De vraag is niet of, maar wanneer er aanslagen in Nederland zullen gaan plaats vinden.”

Dus blijf morgen thuis, of voor de mensen die al in Den Haag zijn: Den Haag heeft genoeg monumenten en musea om te bezichtigen.

Hebben jullie concrete plannen voor de toekomst?

Het is jammer om te zien dat justitie, media en politiek pas in beweging komen als het volk begint te morren. Gezien de ruim duizend aanmeldingen van Nederlanders die zeker of waarschijnlijk naar Den Haag wilden reizen om een protest te laten horen, zijn er genoeg signalen dat het volk het zat is. We zien dat ook aan de vele mailtjes en berichten op onze pagina en in de mailbox. Wij hebben veel aanmeldingen van mensen ontvangen om als vrijwilliger bij te dragen aan acties tegen de pro-ISIS aanhang in Nederland. We zullen in de toekomst dus zeker nog van ons laten horen en actie blijven voeren. Binnen de grenzen van Nederlandse wetgeving natuurlijk.

  Iedereen die mee wilt doen of op de hoogte gehouden wilt worden, stuur een mail naar ProPatriaNederland@Gmail.com en volg onze Facebookpagina!

leidschendam

2 comments

  1. Zo zullen Mohamedaanse fanatici het laken verder en verder naar zich toe trekken. Een geactualiseerde versie van de eeuwenoude Spaanse Reconquista dringt zich op in dit ijselijke “Wij-Zij-verhaal”, de survival van onze nazaten staat letterlijk (niet figuurlijk) op het spel tenzij die talrijke op halal wijze overgesneden kelen en andere Sharia-wreedheden ons onverschillig zouden laten , uit gemakzucht of erger nog uit politiek-correcte schroom !

Comments are closed.