Deze avond heeft de nationalistische actiegroep Voorpost in Den Haag een steunmanifestatie gehouden voor de Schotse onafhankelijkheid. Men steunde met haar activisten voor de Britse Ambassade in Den Haag de afscheiding van het Verenigd Koninkrijk, zodat de Schotten in een onafhankelijke Schotse staat zelf verder kunnen gaan en zo de eigen toekomst te bepalen. Er was terplekke een korte toespraak te horen van actieleider Florens van der Kooi, men had vlaggen en een spandoek meegenomen en er werd Schotse muziek gedraaid.

Dit trok de nodige aandacht op deze doorgaande weg, waar de Britse Ambassade zit gevestigd, zodat een aantal mensen kwamen luisteren naar de muziek en de toespraak. Voorpost grijpt deze bijzondere gebeurtenis aan om haar ideologie van het volksnationalisme voor het voetlicht te brengen. Haar ideologie gaat uit van het idee dat de 100 volkeren van Europa allemaal een eigen staat behoren te hebben, om zo de eigen weg te kunnen bewandelen richting de toekomst. Schotland dus onafhankelijk, maar dus ook Catatonie en Vlaanderen.

Het tijdstip van deze actie is niet zomaar gekozen. Morgen vindt er in Schotland een referendum plaats waarbij de Schotten mogen stemmen of ze voor of tegen afscheiding van het Verenigd Koninkrijk zijn. Het is een ja of nee vraag, dus wanneer men voor is, zal het in principe ook daadwerkelijkheid in gang gezet worden. Als het aan de activisten ligt, die deze avond in Den Haag de Schotten een hart onder de riem staken, dan wordt die vraag dus positief met ja beantwoord.

20140917_DenHaag_schotland

 

Landelijk actieleider van Voorpost Florens van der Kooi over deze steunmanifestatie.

 

Activist van Voorpost Haaglanden Jacob over Schotland en de EU.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: