Aymeric Chauprade (FN): “Staatsveiligheid, spoor ‘Franse’ strijders op en schakel ze uit!”

jihadistEen Europees parlementslid van het Front National heeft een oplossing gevonden voor de vele jongeren die de Franse nationaliteit bezitten en toch gaan vechten in landen als Syrië en Irak: “Laat de staatsveiligheid ze opsporen en ter plekke uitschakelen!”

Aymeric Chauprade geraakte verkozen in het Europees Parlement bij de jongste verkiezingen en houdt zich bezig met het buitenlandbeleid van het Front National. Hij heeft in een lange nota onder andere zijn visie kenbaar gemaakt over hoe landen moeten omgaan met de zogeheten ‘Syriëstrijders’. Volgens hem zijn deze jongeren, ondanks hun Franse, Belgische, Nederlandse, Engelse, enz. nationaliteit geen landgenoten, maar wél vijanden van deze staten geworden. Ieder land moet deze strijders dan ook als dusdanig bechouwen en bijgevolg aanpakken zoals het iedere andere vijand aanpakt die rechtstreeks de veiligheid van de bevolking bedreigt.

Florian Philippot, eveneens FN-Europarlementariër en ondervoorzitter van het FN is het niet eens met de visie van Chauprade: “Men zou een resem aan maatregelen kunnen nemen: het afnemen van de nationaliteit, het gerecht en de staatsveiligheid hun werk laten doen, de jongeren op beter gedachten brengen, maar ze uitschakelen valt daar niet onder. Maatregelen moeten wat mij betreft vallen binnen het wettelijke kader van de rechtstaat.”

Het voorstel van Chauprade dateert al van begin augustus jongstleden, maar werd nu pas onder de scanner gehouden door critici. Diezelfde critici begrijpen dan ook niet dat het Europees Parlement het toelaat dat iemand dit soort voorstellen kan doen zonder daarvoor op het matje geroepen te worden door de bevoegde instanties van het Parlement. Het mag duidelijk zijn dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is, zowel binnen als buiten het Front National.

2 comments

  1. Met de regelmaat van een klok melden de makke nieuwsberichten dat ze de zoveelste terrorist afgeschoten hebben in Syrië, dus hoe meer fanatiekelingen naar ginder gaan en sneuvelen maakt dat onze streken veiliger, want in Vilvoorde zou de criminaliteit gedaald zijn, de Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte is uit het nieuws niet meer weg te branden, het is verdorie de schuld van zijn partij dat wij nu opgescheept zitten met deze griezels, en op de BRT kunnen ze het niet laten het schorem te laten zeggen dat het onze schuld is. De winter heeft het nog gezegd met veel kritiek op zijn uitspraak van de laffe kleur partijen, een moslim wordt geboren met een Kalasjnikov in zijn pamper, als ge hoort welke gruwel telefoontjes de staatsveiligheid reeds afgetapt heeft van onze jongens uit Syrië, want zo worden ze bijna genoemd door de linkse meute, voor het eerst kijk ik met welgenoegen hoe de bommenwerpers hun werk doen, niet tegenstaand ik radicaal tegen oorlog en geweld ben, maar monsters die vrouwen verkrachten slavernij in voeren en hoofden afhakken moet men vernietigen.

  2. “Opgeruimd staat netjes” en “zachte heelmeester maken stinken wonden” ; het gaat tenslotte toch om ZELFVERDEDIGING en ter behartiging der billijke belangen onzer nakomelingen !

Comments are closed.