ijzer4Nog niet ze lang geleden meldden we het verdwijnen van de Vlaamse Leeuw op de IJzertoren. U weet wel, die toren in Diksmuide die tegenwoordig enkel nog maar dient om toeristen te lokken en Walen te paaien. Dat eerste is een feit, dat tweede leiden we af uit de taal die wordt geuit tijdens evenementen als een ‘Ten Vrede’ en het ‘IJzerfestival’. En onze Zuiderburen paaien mag van ons, maar de IJzertoren is daar niet de juiste plaats voor. Het museum in de toren zelf is ook al niet veel soeps meer en lijdt zwaar onder revisionistisch en oikofobisch verval. Jammer voor de jeugd, maar een bezoek aan de hele IJzertorenvlakte is geen cent meer waard. Ga gerust van op een afstand naar dit – door onze grootouders betaalde – monument van de Vlaamse Beweging kijken, maar betaal er alstublieft niets voor!

Onze goede vriend en actieleider van Voorpost, Nick Van Mieghem, had dit weekeinde wat tijd over en bracht een klein bezoekje aan de weide en de omgeving waar menig Vlaams-nationalist tot voor kort tijdens het IJzerbedevaartweekeinde enkele hoogdagen beleefde. Eind augustus in Diksmuide toekomen voelde als thuiskomen en drie dagen lang was deze historische plaats in Vlaanderen van ons. De subsidiedrang had echter haar tol geëist en de lauwe flamiganten, waaronder de Anciaux’ en de Schiltzen, vonden dat je wel wat rioolwater bij de prachtige wijn mocht doen in ruil voor centjes van Vadertje Staat. Het resulteerde in een afsplitsing van de ‘radicale’ Vlaamse Beweging richting de huidige IJzerwake nabij Ieper, aan het monument van de Gebroeders Van Raemdonck.

Maar Nick zou de actieleider van Voorpost niet zijn moest hij niet even van het pad afwijken en met zijn slecht karakter (maar met een goed hart) een aantal foto’s nemen van een ontdekking dat ook ons stil deed worden. Eén van de trekpleisters van de IJzertorenvlakte was de verzameling grafstenen ontworpen door Joe English. Het was een simpele steen met een keltisch kruis erbovenop, waar onder een afbeelding van een blauwvoet de naam en geboorte- en sterfdatum van de gevallen Vlaamse frontsoldaat stond gegrift. Hetzelfde grafzerkje is overigens – niet toevallig – het symbool van de afgesplitste IJzerwake. Nick ontdekte dat ergens achter de IJzertoren de zerkjes op een hoopje liggen te verkommeren. Niet ergens veilig bewaard in een magazijn of tentoongesteld in het museum, maar simpelweg slordig op een hoopje gesmeten. Beschadigingen zijn natuurlijk niet weg te denken en het mos en onkruid beginnen zich al meester te maken van deze monumentale herinneringen aan de Vlaamse ontvoogdingsstrijd.

Het mag duidelijk zijn dat alle sporen naar de oorsprong van de IJzertoren moeten verdwijnen. De toren moet poen opbrengen, veel poen, en dan zijn nationalistische symbolen natuurlijk uit den boze, want volgens de lauwe flamiganten is nationalisme = fascisme = (neo-)nazisme en ga zo maar door. Misschien moet de N-VA vanuit de Vlaamse regering maar eens een aanzet lanceren tot herwaardering van de hele IJzertorenvlakte. De Vlamingen, van de Vlaamse Beweging tot de minder geëngageerden stemden immers voor ‘meer Vlaanderen’, of niet soms?

ijzer2

ijzer1

ijzer3

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “[DELEN!] Shockerende ontdekking aan de IJzertoren: grafzerkjes werden bij het grof vuil gezet”

 1. gewoon een schande!!! pek en veren is hun deel .

 2. Ik ben vandaag nog eens poolshoogte gaan nemen ter plaatse, en heb met iemand gesproken van de raad van bestuur van de IJzertoren.
  Het betreft hier ‘bijgemaakte’ zerkjes die her en der gebruikt worden ter decoratie in het museum, en die destijds verkocht werden.
  De zerkjes zijn dus nooit gebruikt als grafzerk en er staan ook geen namen op van gesneuvelden. Dus grafschennis kunnen we al zeker uitsluiten.
  Ik heb de mensen daar er wel op gewezen dat de plaats waar die zerken nu liggen niet echt de slimste zet was om te doen, en zelfs al gaat het om replica’s, dat de achterliggende gedachte en de symboolwaarde van deze heldenhuldezerken iets meer respect verdiend dan een stapel beton tussen het afval.
  Tegelijkertijd heb ik gewezen op de naamsteen in de weg tussen de crypte en de toren zelf, met opschrift “Comines,- Warneton – Plugstreet”. Deze naamstenen vermelden die plaatsen waar tijdens de eerste wereldoorlog Vlamingen gesneuveld zijn, of waar Vlamingen gestreden hebben. Nu was “Komen en Waasten” in die periode nog eenduidig Vlaams, en dient het bordje toch minstens vervangen te worden door eentje met als opschrift “Komen – Waasten – Ploegsteert”.
  Uiteraard blijf ik alle onregelmatigheden die zich voordoen op de IJzertorensite opvolgen, ik woon toch bijna in de schaduw ervan.

 3. realistische rebel

  De (onze)jongeren vandaag weten niet eens wat de ijzertoren is, mijn vaststelling

 4. Cyriel Verschaeve schreef het al, ik denk, in de jaren 20 van vorige eeuw : “wat als de Ijzertoren ooit “verbelgiekst” wordt ???”, Hij was inderdaad een “Ziener”. Maar dat het moest gebeuren met hulp van zgn Vlaams-nationalisten …

 5. Totaal gebrek aan respect, want het waren immers “maar” EigenVolksen, DUS uiteraard heel politiek-correct !

 6. Jean Marie TYTECA

  Deze vaststelling hebben we reeds een tweetal maanden geleden gemaakt toen we bij de oude toren met een tiental mensen betoogden tegen de verwijdering van de leeuwenvlag op de nieuwe toren. Blijkbaar heeft het bestuur gevreesd voor een massale vaststelling van het vandalisme van de linkse Belgo-vlamingen , en hebben ze zo snel als mogelijk de leeuw met de rode klauwen teruggehangen. Misschien kunnen we nu eens echt orde op zaken zetten. Dank u NVA.

 7. Mijn grootvader draait zich om in het graf.Degene die voor Vlaanderen gestreden en gesneuveld zijn,worden bij het vuil gezet.RESPECTLOOS!!!

 8. respect voor hen die gesneuveld, gestreden en betaald hebben voor dit landje is er nooit geweest. Als ze straks een moskee maken van de ijzertoren zullen onze leiders hun doel bereikt zien.

 9. Vlaanderen wordt verkocht voor een paar zilverlingen. Spijtig genoeg met medewerking van (bepaalde) Nva gezanten.

Trending

%d bloggers liken dit: