zwedenOver twee weken op zondag 14 september zijn er landelijke verkiezingen voor het Zweedse Parlement, de Riksdag, en het ziet er goed uit voor de Zweden Democraten. In de de meest recente peiling van de Zweedse televisie komt de partij uit op maar liefst 12,2 procent, wat haar tot de derde partij van het land zou maken. Ze gaat in dit geval de Milieupartij De Groenen voorbij, die volgens dezelfde peiling achteruit gaat en onder de 10 procent terecht komt.

Bij deze verkiezingen doen twee sociale partijen mee, naast de rechts-populistische Zweden Democraten (SD) doet ook de volksnationalistische Zweedse Volkspartij (SVP) mee. De laatste partij wordt niet meegenomen in de peilingen en wordt overal in de media op nul zetels voorspeld. De SVP voert echter volop campagne doorheen heel Zweden en krijgt daarbij op sommige plaatsen te maken met extreemlinks geweld. In de stad Malmö moesten er talloze politieagenten aan te pas komen om democratische grondrechten voor de partij te garanderen.

Echter de SVP tracht met een grote demonstratie op 30 augustus onder de kop ‘Zweedse banen voor Zweedse arbeiders’ nog eenmaal groot aandacht te vragen voor de standpunten van de partij. De SD is al een bekende partij met zetels in gemeenteraden, de riksdag en zelfs het Europees Parlement en kan dus zonder veel moeite media aandacht generen voor de standpunten, hoewel ze toch zeer negatief wordt belicht en momenteel andere partijen weigeren samen te werken met de partij.

Zweden heeft momenteel te maken met een verhoogde instroom van immigranten, waarvan vooral de beoogde kosten hiervan een rol spelen in de verkiezingsstrijd. De middenpartijen weigeren echter de deuren te sluiten voor de immigratiegolf en dit zorgt ervoor dat de verzorgingsstaat ook in Zweden onder nog zwaardere druk staat. Het is dan ook te verwachten dat de SD van deze beleidskeuzes van de regering gaat profiteren.

 

Bron: http://sverigedemokraterna.se
Bron: http://svenskarnasparti.se

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: