De EU-bevolking betaalt de Russische boycot

poetin rutteEr lijkt geen andere uitleg mogelijk, dan dat de recente boycot-maatregelen onderdeel zijn van een geopolitiek spel tussen Rusland tegenover de V.S.A. met haar vazal de Europese Unie. Omdat Rusland niet buigt voor de druk en er een eigen agenda op nahoudt wordt ze links en rechts onder druk gezet. Oekraïne, de Krim, maar ook Syrië zijn slechts spelers in dit spel. Met het neerhalen van het Maleisische vliegtuig MH-17 en thans de tweezijdige economische sancties is nu ook de bevolking van de Europese Unie onderdeel van dit conflict geworden.

De Europese Unie begon eind juli heel stoer met het opleggen van sancties aan Rusland, omdat volgens haar Rusland zich onheus gedraagt in de Oekraïense chaos. Dit betrof kapitaalrestricties, wapenmateriaal en technologie en materiaal om grondstoffen te winnen. Rusland reageerde hierop met sancties door geen levensmiddelen uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, de Europese Unie en Noorwegen meer te importeren.

Voor Nederland had dit direct behoorlijk gevolgen, in 2013 ging er bijvoorbeeld voor 1,56 miljard euro aan landbouwproducten naar Rusland. De importstop van Rusland zou naar eigen zeggen de groente- en fruitsector één miljard euro kosten. In reactie hierop kreeg de bewuste sector 125 miljoen euro steun toegezegd door de Europese Unie. Maar dat lijkt toch een klein doekje voor het bloeden te zijn.

De belangenbehartiger van de landbouwsector LTO liet in de pers weten blij met deze financiële compensatie te zijn. In alle berichten staat echter niets genoemd over de langere termijn gevolgen van deze sancties, die misschien wel een grote klant gaan kosten, die niet zomaar terugkomt. Want ander landen zullen Rusland nu gaan bevoorraden. Er is dus hier in deze sector, zoals elders ook niet, geen enkele kritiek op het buitenlandbeleid van de Europese Unie m.b.t. Rusland.

Natuurlijk betekent dat deze 125 miljoen euro en alle verdere kosten door de werkenden van de Europese Unie moeten worden bekostigd. Naast uiteraard nog de banen die verloren gaan in de bewuste sectoren.

8 comments

 1. Terwijl het Europeanen toch geen snars zou mogen aangaan of Rusland het Russisch sprekend Oost-Ukraine zou willen naasten, conform de Volks-Nationalistische logica ; “één taal- één volk”.

 2. Verdorie, ik woon in de Vlaamse rand rond Brussel waar meer en meer Frans wordt gesproken, als ik u logica volg dan behoor ik binnenkort bij Brussel of Wallonië-Bruxelles.

  En dat allemaal omdat ik Rusland zijn visie moet volgen ? Te wapen .. te wapen !

  Maar ja, mijn situatie gaat u ook geen donder aan waarschijnlijk ..? Ik ben maar een Vlaming in de rand.

  1. Bart,
   Ik leef met u mee, volgens recente berichten daalt het aantal franssprekenden, ze vergeten (bewust) erbij te schrijven dat het arabisch stijgt.
   Prachtige vooruitzichten voor onze kinderen en kleinkinderen, uiteraard verdedigen die leeglopers die leven van die allochtonen industrie die levensgevaarlijke evolutie.

 3. Door de absurde politiek van de ex USSR hebben ze in alle zgn. onafhankelijke republieken en landen Russische minderheden neergepoot. Ook in de Baltische staten bijvoorbeeld. Ik begrijp niet hoe een volksnationalist zich kan vereenzelvigen met de annexatie politiek van het huidige Rusland en Poetin. Dit is een ex KGBer. Ooit het “Zwartboek van het Communisme” gelezen? Zou verplichte lectuur moeten zijn. Iemand die in een dergelijke organisatie met dergelijke tradities opgegroeid is, vergelijken met een volksnationalist is net zo briljant als Atilla De Hun vergelijken met Jezus Christus. Ik ben geen fan van die EU clan die meer op de Camora lijkt dan op een democratische staatsvorm. Maar daarom moet men zich nog niet hals over kop in de armen van een geslepen annexator werpen. Oekraïne is misschien niet een voorbeeld van echt democratie, maar Rusland evenmin. Sancties zijn nooit doeltreffend geweest, en het is altijd de bevolking aan beide kanten die de rekening betaalt. Men moet zich alleen even de vraag stellen, wat is het alternatief, zo er al een bestaat.

 4. Ik heb begrepen dat over en weer een 3 maandenregeling werd afgesproken.
  De sancties gelden voor 3 maanden..en zeker niet for ever.

  Tja..en ons neoliberale kabinetje met dominee Timmermans was er in zijn zalvende preken natuurlijk weer het eerste bij om Rusland ism met andere lidstaten iets aan de broek te smeren..Maar dat kwam hard aan en dus moest onze scheidende Gollem (Van Rompuy) weer gaan praten met Poetin..

  De langere duur..wel, het bericht stinkt naar ene permanent zieligheidsfactor van LTO die redeneert dat er nog veel subsidie te halen valt.
  Zij delen, naast de andere Wientjesaanhang al ijverig mee in de 4 miljard subsidie vanuit de EU
  Vanuit het bedrag dat wij met zijn allen jaarlijks aan de EU betalen

  Wij betalen dus de winsten en de aandeelhouders…en krijgen daarvoor lastenverhogingen en prijsstijgingen voor terug..
  Goed geregeld neoliberaal..dat rond bralt dat iedereen maar op eigen benen moet staan en de eigen broek moet ophouden..maar zelf het lichtende voorbeeld van een categrorie die aan alle kanten ondersteund moet worden want anders zijn ze zielig..

 5. Nu de invoer van landbouwproducten uit Israël ook door onze linkse moslim-lovers geboycot wordt, zal Rusland wel deze markt overnemen. Het vernietigen van de landbouwoverschotten, om de prijs voor de belastingbetaler hoog genoeg te houden, zal deze laatsten voor de zoveelste keer de dupe maken van de fratsen van de huidige EU-ambtenaren.

 6. Willen wij vrijheid, veiligheid, leefbaarheid, onafhankelijkheid gekoppeld aan welvaart dan zullen wij heel snel die EU troep moeten uitschakelen, die bende parasieten is de ondergang van Europa. Zij rijker en wij armer.
  Daar hebben onze grootouders en ouders niet voor gestreden en hun leven voor gegeven.
  Leve de Onafhankelijke Republiek Vlaanderen.

 7. Ja, het EU.S.S.R. Potverteerders Circus Profitariaat amputeert niet alleen schijf per schijf onze Burgerlijke Vrijheden door een tsunami aan verboden, muilkorfwetten en restricties, nu trekken ze ons nog een kloot af door Rusland te provoceren over Ukraine, wat ons geen donder aanbelangt. Indien Rusland het Russisch sprekend deel van Oost-Ukraine wil inpalmen volgens de volksnationalistisch logica, dan dienen we dat te steunen. Elk volk zijn land ! Dat geldt ook voor Koerden, Vlamingen, Schotten, Cataluniers, Afrikaanders (Boers) in Zuid-Afrika etc…

Comments are closed.