Nu ook landelijk overleg over Zwarte Piet

zwarte-pietIn reactie op de eerdere uitspraak van de rechtbank gaat Amsterdam de figuur van Zwarte Piet in vier jaar tijd van alle “negroïde stereotypen” ontdoen. De rechtbank heeft in haar uitspraak naar voren gebracht dat deze figuur van Zwarte Piet een negatieve stereotypering is van zwarte mensen. Met deze uitspraak is de gemeente Amsterdam dus aan de slag gegaan, omdat van der Laan vanaf heden rekening moet houden met het gegeven dat sommige mensen Zwarte Piet als kwetsend ervaren.

Bij de intocht van dit jaar komen er in Amsterdam dan ook al veranderingen. Net als vorig jaar dragen de Pieten dit jaar geen oorbellen meer en ze zullen zich niet langer meer onderdanig opstellen. Maar naar alle waarschijnlijkheid komen er nog meer veranderingen, welke dit zijn is nog niet bekend.

Toch is er nog tegengas. Het Pietengilde gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat Zwarte Piet een negatieve stereotypering is. Het hoger beroep zou woensdag ingediend zijn, laat een woordvoerder van het gilde in de media weten. De stichting vertegenwoordigt volgens de eigen webstek honderden Zwarte Pieten en zet zich in voor het behoud van Zwarte Piet.

“Het Sinterklaasfeest is elk jaar een vrolijk feest waar zowel kinderen als hun ouders van genieten. Zwarte Piet is onlosmakelijk verbonden met deze traditie en daarmee met de Nederlandse cultuur”

In reactie op de echter genoemde uitspraak van de rechter, wil Minister Lodewijk Asscher op landelijk niveau nu al een overleg beginnen over de toekomst van Zwarte Piet. Vergelijkbaar met Amsterdam, waar stichting Nederland Wordt Beter (Zwarte Piet = racisme ) om de tafel zat met het Sinterklaascomité en andere betrokkenen. Asscher zat bij het overleg om inspiratie op te doen voor soortgelijke gesprekken op landelijk niveau.

De verantwoordelijk Minister wacht een hoger beroep dus niet af en is zoals bekend niet echt geïnteresseerd in het behoud van de Nederlandse cultuur. Dat belooft dus weinig goeds voor Zwarte Piet in Nederland.

5 comments

 1. Nou Mieke V,

  ik ken aardig wat Afro/negroide mensen persoonlijk en een ding wat elke Hollander zal verbazen is dat deze negroide medelanders zelf de grootste ‘negerhaters’ zijn en ze haten Zwarte Piet omdat zij zichzelf herkennen en ook de ‘neger’ in henzelf haten.

  Ik praat als zwarte zelf hier, ben viesbruin Hindoestaantje (stuur hem uit het Rosse laantje) en ik lieg hier niet, wij zwarte en bruine medelanders zijn onze eigen vernietigers, ook in onze herkomstlanden (suriname, guyana, afrika, india, pakistan, enz) hebben wij het voor onszelf verziekt en alles zelf daar kapot getrapt en elkaar als zwartkontjes zelf kapot gediscrimineerd. ZGn ‘black on black racism or crime’.

  Ja hoor Mieke V ik geef jou gelijk, beste is alle niet blanke europeanen helpen om te remigreren, terug naar hen jungles en slums in afrika en india, hier zijn toch tienduizenden van hen doodongelukkig, kijk hoeveel verloederd zijn nu, mislukt, doodziek, verwilderd, enz. Triest is de hoge zelfmoord cijfers van hindoestanen en al die hindoestaanse familie drama’s en onderlinge kastediscriminatie van de Hindoes en Arya samajis, alles maakte ik zelf aan den lijve mee als lagere, chamar kaste koelieboy. Die hindoes zijn de nr 1 witte boorden criminelen nu in etnisch Nederland en frauderen erop los, dus men moet hier maar luider schreeuwen:

  ‘minder, minder hindoes en hindoestanen in Nederland…..’

  dewanand en Wieroe
  hindoe fundamentalisten
  delft kennisstad

 2. Amsterdam moet de figuur van Zwarte Piet in vier jaar tijd van alle “negroïde stereotypen” ontdoen?
  Ik ben het eens met de reactie hierboven, Amsterdam zou zich beter van alle ““negroïde typen” ontdoen, terugkeer naar hun EIGEN land met hun EIGEN cultuur, laat de onze met rust!

 3. ja he, eerst iedereen en alle organisaties verplichten om peperduur Halal te eten oftewel verplichte Culinaire islamisering van Nederland, en nu dit dus:

  de inheemse Nederlanders (Lees: ongewenste ‘blanken’), die nu minstens 97 procent van alle belasting inkomsten afdragen aan de staat (lees: de socialistische/ linkse, anti Hollandse dictatuur) worden door hen geliefde beulen nu beroofd van het laatste restje oerHollandse cultuur.

  Ach joh, ik ben zelf een Afro-koelieboy uit zwart suriname, en het racisme in mijn geboorteland is zo erg dat het teveel voor woorden is om op te schrijven op een A0 vel papier. zo is het: pot verwijt de ketel dat hsij zwart is.

  Zwart racisme is een taboe en het is politiek incorrect om dit te schrijven op internet of in de krant.

  Ik beken kleur:
  ja, hoor ook ik met mijn viesbruine Hindoekleurtje moet nu volmondig bekennen dat mijn hindoestaanse mensapensoort met bont gekleurde Indiase genen super racistisch is en het racisme van de andere Afro volkeren uit India en rest van Afrika is ook onbeschrijflijk en tragisch; dit vertelden vele Afrikaanse kennissen van mij persoonlijk, zielig gewoon het zwarte racisme in de harde praktijk.

  Ik vind discriminatie van de inheemse Nederlanders (‘blanken’) even erg en even strafbaar of juridisch sanctioneerbaar krachtens de Nederlandse grondwet, als discriminatie op grond van ras van niet-blanke volkeren en etnische groepen, vanuit het justitiele principe van gelijkberechtiging in de rechtszaal, dus de zuivere Trias Politicas in een pure, onvervalste en onversneden rechtsstaat.

  Afschaffen of wettelijk verplicht aantasten van het originele oernederlandse culturele concept van ‘Zwarte Hollandse Piet’ is gewoon niets anders dan discriminatie van de inheemse ‘witte’ Hollanders in hen eigen land.

  Rechten van inheemse volkeren dienen gerespecteerd te worden dus de zgn Pietengilde zou hier een beroep op kunnen doen.

  Eea van mijn visies en viewpoints zijn wel klassiek Hindoeistisch/ Indiaas en dus veel exacter en principieler. Ook de zgn zwarte volkeren, incl. duizenden Indiase stammen en kasteclans hebben racistische (religieuze) feesten en culturele tradities en dat vergeten zij nu.

  dewanand
  GOUDbruine Hindoeschrijver
  delft

 4. Maar dat die zwarten dan terug gaan van waar ze komen hier is dit traditie en daarmee basta, waarom moeten wij ons aanpassen?? als wij naar ginder gaan moeten wij ons ook aanpassen , wel waar ligt dan het probleem??? zo belachelijk als maar kan zijn, oprotten dat is de boodschap, OK

Comments are closed.