Vlamingen = Hamas?

In het huidige conflict in het Nabije Oosten waar het voor de zoveelste keer raketten langs beide kanten regent, zijn de sociale media ten volste ingezet. De diehard-fans van Israël en Palestina vechten een robbertje om-ter-hardst-de-splinter-in-de-ander-zijn-oog-zien uit waarbij beide kanten het compleet normaal vinden dat de andere kant afgeslacht wordt.

Eén van de wapens in de strijd om de sociale media zijn beelden van Europese steden in brand of vernietigd. Daarop staat dan meestal “Wat zou u doen als het raketten regent boven [stad in kwestie]?”. Oorspronkelijk verschenen deze afbeeldingen vooral met Franse steden, Parijs voorop. Ondertussen hebben de Israël-fans in België ook hun versie gemaakt die meer zegt over de Belgische politiek dan over het conflict ginder:

“En wat als de Vlamingen Ukkel viseren? Israël heeft het recht op zelfverdediging”

Let ook op hoe men spreekt over “de Vlamingen” en niet over “de flaminganten”. Het is dan ook normaal dat wij de komende dagen vanuit pro-Israëlische hoek een complete afwijzing zien van dit soort afbeeldingen. De Vlamingen worden hier als Hamas-islamisten neergezet. Aangezien het vanuit pro-Israëlische hoek komt, is dit nog sterker en worden de Vlamingen als bloeddorstige kindermoordenaars en zelfmoordterroristen neergezet.

Wij verwachten, zoals hierboven vermeld, de komende dagen sterke veroordelingen van dit soort afbeeldingen uit pro-Israëlische hoek.