“Alle blanken het land uit!”

mugabeMugabe, 90 jaar, leidt zijn land Zimbabwe sinds de onafhankelijkheid in 1980 met ijzeren vuist. De eerste 20 jaar kon het land zijn eigen bevolking blijven voeden mede door de grote boerderijen die gerund werden door de achtergebleven boeren. Rond de eeuwwisseling ondervond de Mugabe de eerste serieuze politieke oppositie. Hij drukte die de kop in door zijn tegenstanders te laten martelen en te intimideren. Hij behield een meerderheid in het parlement door zijn aanhangers de grond te beloven die werd bewerkt door de blanke boeren. Een verkiezingsbelofte die hij nadien inloste. Van de 3500 boeren bleven er nog ongeveer 150 blanke boerengezinnen op hun grond.

De president van Zimbabwe roept wederom zijn aanhangers op de laatste blanken te verdrijven van het land. Paradoxaal worden de huidige economische problemen op het bordje van de weinige blanke boeren geschoven die nog over zijn na de vorige ‘landhervormingen’ van vijftien jaar geleden. Toen werden er duizenden boeren, ook met geweld, verdreven van hun land. De algemene mening van economen concluderen dat de economische malaise sindsdien grotendeels aan die ‘hervormingen’ te wijten zijn.

De inflatie van 100.000%, de levensverwachting die terug gelopen is van 55 naar 44 en de aids die toeslaat bij 30% van de bevolking, het is allemaal de schuld van ‘de blanken’. De verontwaardiging over het anti blank racisme blijft vooralsnog uit bij politici en de media. Het is tenslotte maar racisme tegen blanken. Of zo.

One comment

 1. namaste Morpheus,
  Mooi betoog en heel waar. In het Nederlands zeg je:
  dit is een waarheid als een koe.
  Ik ben zelf een goudbruine hindoeman (48 jaar, hard op weg om sannyasi te worden), geboren in de surinaamse post-koloniale apartheidsstaat en nu is het goed raak in dit land vol met gekleurde volkeren, informeel is suriname totalitaire apartheid, pure rassenscheiding, overal raciale segregatie. En het discrimineren van ‘blanken’ is legaal in suriname. Idem dito in Zimbabwe, ja hebben de arme ‘blanken’ dan opeens geen rechten meer op deze wereld en krijgen zij altijd de schuld van alle problemen die zwarten zelf creeeren?
  Die hele racisme pokerkaart toewerpen naar blanken is toch ziekmakend gedrag.
  Sedert 30 april 1945 is minstens 200 miljard euro aan ontwikkellingshulp verspild in zwart Afrika en er is niets meer opgebouwd, allemaal geld gestopt in een groot zwart, bodemloos gat. Tsja, 60.000 jaar evolutionaire achterstand kan niet even met een paar biljoen eurootjes opgelost worden in Afrika en India. Sorry zwartkontjes.
  Zelf bekijk ik het meer wetenschappelijk en absoluut gezegd zit het zo in elkaar:
  ‘Armoede ontstaat door een kennis tekort’.
  Dus Mugabe ea zwarten, incl indiase zwarten:
  Eer de blanken in jou land die over kennis beschikken om de armoede in jullie landen te bestrijden, heb hen lief, werk samen met hen, heb respect voor hen, leer alles over de blanke technologie, roei hen niet uit, hou hen raszuiver en je land zal snel bloeien.
  dewanand

Comments are closed.