Sprankelend 19e Heel-Nederlands Voetbaltoernooi te Utrecht

20140705_HNVT_sr-4

Gisteren was ik aanwezig bij het 19e Heel-Nederlands voetbaltoernooi, welk zich openstelt voor alle Nederlanders en daarom voetbalploegen uit Nederland en Vlaanderen telt. Toch was het dit jaar niet al te druk, er hadden zich slechts vier ploegen aangemeld om enkele partijtjes te komen voetballen. Maar de mensen die er waren hebben met de nodige inzet gespeeld en zich zeker vermaakt, althans dat was wel waar te nemen, getuige ook het enthousiaste publiek. De organisatie was in handen van Voorpost Nederland.

De Nationalistische Studentenvereniging, de actiegroep Voorpost met twee ploegen en de Dietse Kameraden deden mee in het voetbaltoernooi. Dat hield in dat elke ploeg drie wedstrijden kon spelen. In de buurt van Utrecht was er speciaal een veldje ingericht om de wedstrijden te laten verlopen, met ploegen die bestonden uit vier veldspelers een doelman en uiteraard enkele wisselspelers.

20140705_HNVT_sr-7

Het weer was een opvallende factor, lekker warm met af en toe een regenbui – wat nog voor de nodige extra duikelingen zorgde – maar wel prima weer om te voetballen. Zoals wel vaker vlogen de ballen, spelers en zelf hoekpalen alle kanten op. Bij alle wedstrijden werden er de nodige doelpunten gemaakt en gelukkig kwamen alle voetballers er uiteindelijk heelhuids vanaf, uitgezonderd een aantal blauwe plekken en lichte spierverrekkingen.

De uiteindelijke winnaar van dit jaar was de ploeg van de Dietse Kameraden, die na een zinderende slotwedstrijd, die zelfs een verlenging kende, met 4-3 van de NSV! wonnen. Na het voetballen was er voor een braai gezorgd, zodat ook de honger kon worden gestild. Vlak hiervoor werden nog de prijzen uitgedeeld en kreeg de aanvoerder van de van Dietse Kameraden de prestigieuze Jürgen Cauwenbergh-wisselbokaal voor een jaar in zijn bezit.

Uitslag
1) Dietse Kameraden
2) NSV! Antwerpen
3) Voorpost Rijnmond
4) Voorpost Leuven

Kort vraaggesprek met aanvoerder van de winnende ploeg van deze 19e editie:

One comment

  1. Dit mag ik graag zien het echte origine Nederlandse voetbal , Zonder inmenging van allerlei achterlijke bevolkings- groepen of van die schreeuw negerts. Volgende keer wat meer promoten zou ik zeggen dan word het vast drukker.

Comments are closed.