ISIS aanhang in Den Haag roert zich

Islamitische partijen hebben in totaal drie zetels behaald bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.  De partij voor de Eenheid heeft een van de drie zetels kunnen bemachtigen met een stormachtige campagne. De nummer twee van de lijst is namelijk het voormalig PVV gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, die zich na zijn afscheiding bekeerde tot de wahabitische islam. Het staatsgeloof van Saoedi Arabië. Tijdens de campagne werd deze nummer twee veroordeeld voor het verstrekken van verslavende middelen aan kinderen en verboden wapenbezit. Ondanks deze negatieve publiciteit werd er dan toch een zetel behaald.

Zoals wij al eerder schreven heeft de terreurgroep ISIS een sterke basis in de Nederlandse steden. Met name Den Haag springt daar publicitair gezien uit. Nu krijgt ISIS ook politieke steun bij monde van gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van de Partij voor de Eenheid. ‘Leve ISIS‘, schrijft de volksvertegenwoordiger. ‘En in shaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.‘  Wat dat  ‘aanpakken ISIS stijl’  betekend heeft de gemiddelde burger wel kunnen zien in de tientallen filmpjes die over het internet rondgaan. “ISIS is geen terreurgroep maar een verzetsorganisatie,” stelt hij desgevraagd. ‘Soms is geweld echt noodzakelijk. Iraakse soennieten zijn jarenlang vervolgd. Wat dat betreft mag je me Isis-sympathisant noemen.’  Een gevaarlijke ontwikkeling. Dit is een volksvertegenwoordiger met een aanhang van jonge radicale moslims. Maar het gaat zelfs nog een stukje verder.

Terreuraanhanger en volksvertegenwoordiger

De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) probeert sinds enige tijd nieuw leven te blazen in het islamitisch middelbaar onderwijs. Naar eigen zeggen zijn de plannen voor de school al bijna rond. De naam van de secretaris: Abdoe Khoulani. De gemeente weigerde vorig jaar de SIO al de benodigde huisvestingsvergunningen af te geven. Deze stichting wilde op dezelfde plek waar eerder het Islamitisch College Amsterdam (ICA) gevestigd was een scholengemeenschap beginnen voor mavo, havo en vwo. Het ICA moest in 2011 op last van het ministerie van Onderwijs de deuren sluiten, omdat het onderwijs onder de maat was. De gemeente liet destijds weten te vrezen dat SIO tegen dezelfde problemen zou aanlopen. Zelfs voor de socialisten, toch voor een groot gedeelte afhankelijk van de islamitische achterban, gaan deze plannen te ver.  ‘Wij mogen geen kinderen toevertrouwen aan mensen die het wrede ISIS bejubelen.” en het is niet eens verkiezingstijd!

De radicaal islamitische zuil begint steeds meer vorm te krijgen. Eigen moskeeën, internetzenders, politieke partijen en misschien binnenkort hun eigen scholen. Tijd voor actie vanuit het volk en de politiek?

voorlichting1

Post scriptum verwijzen wij als aanvulling graag naar een stuk van Joost Niemoller.